- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (07.03.2016, 10:41)
- Andreea Traicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, audiată la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul lui Mihail Vlasov
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, a ajuns luni dimineaţa, la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a fi audiată ca martor în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat mită unui parlamentar.
Urmărește
1639 afișări
Alina Gorghiu, copreşedinte PNL, audiată la Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul lui Mihail Vlasov (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)
"Îmi menţin declaraţia dată la parchet. Nu ştiu cine a lucrat la acest proiect, nu ştiu cine este iniţiatorul. Pe agenda Parlamentului au mai fost două asemenea proiecte. Îl cunosc pe domnul Vlasov, îl ştiu ca preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie al României. Comunicarea cu domnia sa era una instituţională, nu vorbeam mai mult de două trei ori pe an. Am semnat susţinerea proiectului. În linii mari am citit proiectul dar nu în amănunt. Proiectul a fost respins în comisii şi în plen. Nu am urmărit îndeaproape", le-a declarat Alina Gorghiu judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Copreşedintele PNL a fost audiată la Curtea de Apel Bucureşti, luni dimineaţa, în calitate de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată pentru că ar fi dat mită unui parlamentar, pentru ca acesta din urmă să promoveze un anumit proiect de act normativ.
În dosarul trimis judecătorilor apare informaţia conform căreia iniţiatorii proiectului vizat de anchetatori au fost: deputatul Aurel Vainer, deputatul Alina Gorghiu, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache.
"Se observă faptul că deputaţii semnatari ai proiectului sunt reprezentanţi ai unor grupuri politice diferite, inclusiv reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Scopul era acela ca iniţiatorii să-şi convingă colegii de formaţiune politică să susţină proiectul care, teoretic, ar fi avut şanse de a fi adoptat, iar pe de altă parte, să confere în spaţiul public o aparenţă de neutralitate privind originea iniţiativei", potrivit rechizitoriului DNA.
Din cuprinsul convorbirilor telefonice interceptate de anchetatori a rezultat faptul că Mihail Vlasov a fost cel care şi-a exercitat influenţa asupra unor parlamentari, în special asupra acelora care aveau şi calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, astfel încât proiectul legislativ să fie însuşit de către parlamentari din partea unor grupuri politice diferite.
Astfel, arată procurorii DNA, după finalizarea proiectului de act normativ, Mihail Vlasov a depus "o muncă asiduă pentru influenţarea unor parlamentari din toată sfera politică în vederea semnării şi susţinerii respectivei iniţiative legislative".
"În special, influenţa s-a exercitat asupra parlamentarilor care au avut calitatea de arbitri în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional (Florin Iordache, Alina Gorghiu şi Aurel Vainer) ori prin intermediul unor membri ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României ori camerelor teritoriale (Andras Edler)", se menţionează în rechizitoriul prin care Mihail Vlasiv a fost trimis în judecată.
Citeşte şi: Mihail Vlasov, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă
Citeşte şi: INTERCEPTĂRI - Mihail Vlasov spunea că este sprijinit politic de Ponta, Tăriceanu, Antonescu şi Blaga: "Toate forţele politice din Parlament sunt pentru a lua Registrul"
Citeşte şi: RECHIZITORIU: Alina Gorghiu, unul dintre iniţiatorii proiectului de lege al lui Mihail Vlasov
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe