Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor să nu semneze legea majorărilor: Vom veni cu un proiect, toate salariile trebuie mărite

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut luni seara preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, să nu semneze legea privind majorările salariale adoptată de Camera Deputaţilor fără cvorum.

Urmărește
2739 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor să nu semneze legea majorărilor: Vom veni cu un proiect, toate salariile trebuie mărite

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor să nu semneze legea majorărilor (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Arhiva Mediafax Foto)

''Tot furt se cheamă ce face domnul Dragnea cu domnul Iordache cot la cot. Faptul că astăzi n-au avut ... Sunt documente, filmări care vor fi înaintate organelor abilitate, Curţii Constituţionale, Biroului Camrei care va trebui să decidă şi eu cer asta domnului Iordache - şi domnului Dragnea dacă ar conta - îi cer să nu semneze această lege. Este un furt care nu poate fi legiferat sub semnătura preşedintelui Camerei indiferent cât de pesedist sadea este sau nu'', a spus Gorghiu la TVR.

Ea a subliniat că ar trebui ca acest caz să fie tratat ''cu aceeaşi oca'' ca în 2010, la scandalul legat de Roberta Anastase, după care PDL a pierdut alegerile.

Liberalii au contestat luni adoptarea legii privind majorările de salarii pentru medici şi profesori. Ei au publicat mai multe fotografii din care ar reieşi că legea a fost adoptată ilegal, deoarece în plenul Camerei erau doar 168 de deputaţi, nu 184 cât a anunţat preşedintele forului, social-democratul Florin Iordache.

''Eu am avut nişte secretari de şedinţă care au numărat. În sală colegii se mişcă. Eu întotdeauna am luat de bază acel rezultat pe care mi-l anunţă secretarii. Ei (PNL-n.r.) pot să spună orice'', a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

Cât priveşte asemănarea dintre şedinţa condusă de Florin Iordache şi cea condusă de Roberta Anastase, în anul 2010, social-democratul a susţinut că atunci era vorba de o eroare de proporţii mult mai mari.

''Atunci discutam despre 120 de oameni... Eu am deplină încredere în colegii mei care au numărat şi fără îndoială rezutatul'', a declarat Iordache, solicitat să comenteze asemănarea cu cazul şedinţei de plen condusă de Roberta Anastase şi posibilele repercursiuni legale.

Gorghiu: Vom veni cu un proiect al salarizării unitare în 2 săptămâni, toate salariile trebuie mărite

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat luni seara că partidul va depune în termen de două săptămâni un proiect de lege a salarizării unitare având în vedere că ''toate salariile trebuie mărite''.

''Eu vă spun că toate salariile trebuie mărite. Prin această lege de astăzi se măresc doar o mică parte din salarii şi se crează în tot sistemul bugetar o inechitate majoră. În două săptămâni partidul pe care îl conduc va veni cu mult aşteptata lege a salarizării în sectorul bugetar. Este acea lege care din păcate astăzi este pusă în pericol de amendamentele votate de PSD'', a declarat liderul PNL la TVR.

''Degeaba te uiţi la bugetul pe anul viitor, această lege presupune mărirea de la 1 decembrie 2016'', a mai spus ea despre legea votată luni de Camera Deputaţilor.

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a cerut luni parlamentarilor să lase OUG 20/2016 aşa cum era, afirmând că în raport sunt nişte măriri inechitabile. El a accentuat că proiectul Guvernului, spre deosebire de raportul comisiilor, este sustenabil şi vine cu o creştere de 30% în cinci ani.

''Sunt banii oamenilor din această ţară, lor le vindem această iluzie pe care în prag de alegeri este ilegal să o promovăm. Apelez la înţelegerea şi reponsabilitatea dvs dea nu păcăli oamenii din ţartă de a păstra deminiatea funcţie şi de a înţelege că singurul mod în care putem implementa o politică de salarizare este într-un mod în care stăm, facem calcule, nu ne grăbim, vedem cât ne permitem, nu ne grăbim şi implementăm ceva carea are sens pentru 5 ani ca toată lumea să aibă de câştigat'', a conchis Pîslaru.

Liberalii promit în programul de guvernare lansat în urmă cu mai puţin de o lună dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, dar şi o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, dar etapizat.

Întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă la Alba Iulia, despre programul de guvernare al PNL care prevede, între altele, alocaţii pentru copii în valoare de 200 de lei, dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, o majorare similară la profesori şi asistenţi medicali, dar etapizat, precum şi gratuitate pentru primele trei proceduri de inseminare in vitro, în condiţiile în care premierul a pornit o luptă de apărare a bugetului de pomenile electorale, Cioloş a refuzat iniţial să răspundă.

La insistenţe jurnaliştilor, Cioloş a spus că va ataca la Curtea Constituţională legile care nu au surse de finanţare.

"Da, eu susţin orice lege, indiferent de cine o votează, dacă e populistă şi dacă nu are surse de finanţare vom lua măsuri şi acolo unde avem argumente le vom ataca la Curtea Constituţională”, a spus Dacian Cioloş.

El a adăugat că nu va susţine măsuri populiste indiferent de la ce partide vin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici