Ambasada Franţei: Vizita lui Baconschi se menţine pe agendă; se va întâlni cu Alain Juppe

Vizita ministrului român de Externe, Teodor Baconschi, la Paris se menţine pe agendă, în pofida demisiei lui Michele Alliot-Marie, şeful diplomaţiei române urmând să se întâlnească cu succesorul acesteia, Alain Juppe, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii biroului de presă al ambasadei Franţei.

Urmărește
6 afișări

"Vizita se menţine pe agendă", au comunicat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Biroului de presă al misiunii diplomatice a Franţei la Bucureşti. Aceştia au precizat că ministrul de Externe român se va întâlni cu succesorul lui Michele Alliot-Marie la conducerea diplomaţiei franceze, Alain Juppe.

Potrivit surselor citate, din delegaţia care îl va însoţi pe ministrul român în Franţa va face parte şi ambasadorul Henri Paul.

Vizita ministrului român în Franţa a fost anunţată, pe surse, pentru data de 7 martie. Ministrul urma să aibă întrevederi cu mai mulţi oficiali francezi, inclusiv cu omologul său, Michele Alliot-Marie, care a demisionat duminică.

Teodor Baconschi nu a confirmat oficial data acestei vizite, dar fostul ministru francez de Externe, Michele Alliot-Marie, i-a transmis şefului diplomaţiei române, într-o scrisoare făcută publică la 9 februarie de ambasada Franţei, că aşteaptă să discute cu acesta, la 7 martie, la Paris, legat de Schengen.

"Problema intrării ţării dumneavoastră în Spaţiul Schengen depăşeşte cadrul relaţiei noastre bilaterale: este vorba, înainte de toate, de un subiect de interes comun pentru ansamblul statelor membre şi care trebuie dezbătut în Consiliu. Viitoarea noastră întâlnire la Paris, la 7 martie, va putea fi ocazia unui schimb de opinii asupra modului de abordare a etapelor viitoare în cadrul european", scria Alliot-Marie, pe atunci ministru de Externe, în scrisoarea trimisă ministrului Baconschi. Documentul era trimis ca răspuns la o scrisoare a lui Teodor Baconschi adresată la 15 ianuarie.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a anunţat, duminică, nominalizarea lui Alain Juppe, care deţinea portofoliul Apărării, în funcţia de ministru de Externe, în locul lui Michele Alliot-Marie, care a demisionat.

Michele Alliot-Marie şi-a anunţat cu puţin timp înainte demisia, într-o scrisoare adresată lui Nicolas Sarkozy, subliniind însă că "nu a comis nicio eroare", în pofida multiplelor stângăcii cauzate de vacanţa sa de sfârşit de an în Tunisia şi a unei oferte de cooperare poliţienească făcute regimului tunisian al lui Ben Ali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici