- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.02.2014, 18:45)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasada Olandei: Avem încredere că România ia în considerare recomandările MCV privind imunitatea
Ambasada Olandei are încredere că România va lua în considerare recomandările din ultimul raport MCV privind ridicarea imunităţii în cazul procedurilor penale, a precizat, la solicitarea MEDIAFAX, misiunea diplomatică.
Urmărește
280 afișări
Ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Ambasada Olandei are încredere în faptul că România va lua în considerare recomandările din recentul raport MCV, inclusiv cele privind ridicarea imunităţii în cazul procedurilor penale", a precizat misiunea diplomatică.
În raportul MCV din 22 ianuarie, CE a solicitat României să se asigure că în Codul de conduită al parlamentarilor sunt incluse dispoziţii clare în ceea ce priveşte respectarea independenţei sistemului judiciar şi în special a hotărârilor judecătoreşti de către parlamentari şi în cadrul procesului parlamentar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Noi proteste în Georgia. Comisia de votare atribuie victoria de la alegerile legislative partidului Visul Georgian
-
Un atac israelian la o şcoală din Gaza care adăpostea familii strămutate. Zece persoane, ucise, alte 20 sunt rănite
-
Veste bună pentru orădeni: Se inaugurează primul tronson al inelului metropolitan
Şi Ambasada SUA a avut o reacţie după ce, luni, deputaţii au votat împotriva ridicării imunităţii lui Vlad Cosma.
Ambasada a precizat, marţi, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice.
"Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice", se arată în răspunsul misiunii diplomatice.
Totodată, Ambasada SUA la Bucureşti a subliniat că nu face "comentarii cu privire la cazuri sau anchete aflate în desfăşurare".
Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.
Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile.
Un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii Ministerului Justiţiei.
Anterior, luni, Comisia juridică a respins cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma.
Raportul negativ al comisiei a fost adoptat cu 7 voturi "pentru", 13 voturi "împotrivă" şi 3 abţineri.
Votul a fost dat după audierea deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă.
Înainte de votul din plenul Camerei Deputaţilor, grupurile PNL, PPDD, PDL şi neafiliaţii şi-au anunţat opţiunile, în timp ce PSD nu a anunţat cum votează.
Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, membru în Comisia juridică, a precizat, în plenul Camerei, că un parlamentar are imunitate doar pentru voturi şi pentru declaraţii şi că, indiferent cum votează Parlamentul, nu este blocată justiţia.
"Dragi colegi, parlamentarul nu are imunitate decât pentru voturi şi pentru opinii, procesul merge mai departe, fie că eşti arestat preventiv, fie că nu eşti arestat preventiv, indiferent cum votează Parlamentul, procesul nu este blocat, nu este amânat şi, prin urmare, Parlamentul nu se opune justiţiei. Să lăsăm poveştile acestea populiste întărite de colegi care nu vor să citească articolul 79 din Constituţie", a spus Nicolicea.
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Barroso: România are progrese pe MCV, rămân îngrijorări privind corupţia şi independenţa justiţiei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Cauza morții Andreei Cuciuc, fiica artistului Igor Cuciuc. Ce au descoperit medicii legiști la autopsie 😢
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe