Ambasada României la Tokyo oferă asistenţă consulară şi cetăţenilor moldoveni

Ambasada României la Tokyo oferă asistenţă consulară cetăţenilor moldoveni aflaţi în dificultate în Japonia, şeful diplomaţiei de la Chişinău, Iurie Leancă, precizând miercuri că deja au fost soluţionate "prompt" câteva cazuri.

Urmărește
63 afișări

Ministrul Teodor Baconschi a declarat la finalul întrevederii pe care au avut-o, miercuri, cu omologul său, Iurie Leancă, decizia de a acorda asistenţă cetăţenilor Republicii Moldova prin ambasada de la Tokyo.

"Am luat şi decizia ca în ipoteza solicităţii de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni aiu Republicii Moldova să acţionăm în acelaşi mod ca pentru cetăţenii noştri şi în ceea ce îi priveşte", a spus Baconschi.

Ministrul Iurie Leancă a spus că sunt deja câteva cazuri în care cetăţenii moldoveni au cerut sprijin consular ambasadei României iar sprijinul a fost foarte prompt şi eficient.

"Nu avem din păcate o misiune diplomatică sau consulară la Tokyo şi pe acest motiv ne-am adresat colegilor de la Bucureşti şi pe această cale doresc să exprim recunoştinţa pentru reacţia extrem de promptă. Cetăţenii moldoveni sunt sfătuiţi să se adreseze în cazul în care apar probleme la misiunea diplomatică a României şi cunoaştem deja despre câteva cazuri în care s-au adresat şi sprijinul a fost foarte prompt şi eficient. Astfel că vă mulţumesc, domnule ministru", a spus Leancă.

Iurie Leancă a explicat că, deşi Republica Moldova are "resurse mai modeste", Chişinăul şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini "eforturile internaţionale de a restabili economia de bază a Japoniei, de a ajuta oamenii care au avut de suferit".

Ministrul de Externe Teodor Baconschi a declarat miercuri că MAE a decis retragerea "personalului neesenţial" de la ambasada din Tokyo, el reamintind totodată că a fost activată celula de criză şi că a fost trimis personal consular suplimentar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici