- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasada SUA laudă autorităţile române pentru găzduirea de refugiaţi eritreeni la Timişoara
Ambasada SUA la Bucureşti salută gestul autorităţilor române de a găzdui în Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara 30 de cetăţeni eritreeni, veniţi dintr-o tabără de refugiaţi din Tunisia.
"Suntem foarte bucuroşi că Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara găzduieşte 30 de cetăţeni din Eritreea, veniţi dintr-o tabără de refugiaţi din Tunisia, de la graniţa cu Libia. Este primul grup de refugiaţi dintre cei aşteptaţi să sosească în România din această regiune", se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA.
Misiunea diplomatică a SUA subliniază că apreciază "în mod deosebit generozitatea Guvernului României şi a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, precum şi rolul lor în coordonarea eforturilor de asigurare în România a unui spaţiu sigur şi confortabil pentru aceşti refugiaţi, până la mutarea lor în ţări terţe".
"Grupul care tocmai a sosit demonstrează că eforturile comune pot oferi speranţă celor aflaţi în pericol", menţionează ambasada, reamintind că SUA sunt una dintre principalele ţări în care se stabilesc în final refugiaţii.
Potrivit datelor ambasadei, până în acest moment, 420 din cei 637 de refugiaţi găzduiţi temporar la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă de la Timişoara au ajuns în SUA.
Treizeci de refugiaţi de origine eritreeană, care au fost încarceraţi şi torturaţi în Libia, iar apoi, la începerea conflictului din această ţară, au fugit în Tunisia, au ajuns, miercuri, la Timişoara, fiind cazaţi la Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru o perioadă de maximum şase luni, după care vor fi relocaţi în alte ţări.
Potrivit ofiţerului de presă al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, Claudia Liuţe, cei 30 de refugiaţi eritreeni care au ajuns, miercuri, la Timişoara, au fugit din ţara lor natală în Libia, pentru a scăpa de serviciul militar, însă odată ajunşi în această ţară au fost încarceraţi şi torturaţi.
Ea a afirmat că, după izbucnirea conflictelor din Libia, eritreenii au ajuns în Tunisia, într-o tabără de refugiaţi aflată la patru kilometri de graniţa cu Libia, de unde au fost evacuaţi de Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Guvernul român şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.
Oficialii UNHCR au anunţat că la Timişoara vor mai ajunge şi alţi refugiaţi din Libia, până când capacitatea maximă de cazare a centrului de la Timişoara, 200 de persoane, va fi atinsă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO