- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.07.2010, 14:06)
- Thomas Dinca , Thomas Dinca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul britanic la final de mandat: Birocraţia rămâne foarte ridicată şi sunt bariere în afaceri
Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, afirmă, la finele mandatului, că nivelul birocraţiei în România rămâne încă foarte ridicat, iar problemele de infrastructură şi Codul Muncii sunt o barieră pentru afaceri, criticând şi faptul că autorităţile nu consultă suficient investitorii.
Urmărește
22 afișări
Ambasadorul britanic la final de mandat: Birocraţia rămâne foarte ridicată şi sunt bariere în afaceri (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Într-un interviu acordat MEDIAFAX, ambasadorul britanic afirmă că a devenit mai uşor pentru o companie străină să se stabilească în România, dar nivelul birocraţiei în anumite zone rămâne încă foarte ridicat, iar autorităţile române trebuie să mai lucreze în această direcţie.
El a apreciat totodată că trebuie întărite mecanismele de consultare între mediul de afaceri şi autorităţi înainte de a fi introduse noi reglementări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
"Cred că este loc de a întări mecanismele de consultare între mediul de afaceri şi autorităţi înainte de a fi introduse noi reglementări. Vreau să fiu foarte explicit, nu vorbesc în acest caz de «aranjamente speciale» pentru investitorii străini, ci vorbesc de mecanisme de consultare care privesc în mod egal investitorii locali, companii autohtone, companii străine stabilite aici şi companii care intenţionează să vină în România. Aşadar, nimeni nu cere un tratament special pentru investitorii străini", a spus Barnett.
Ambasadorul a exemplificat în acest sens sectorul farmaceutic şi grupul GlaxoSmithKline, arătând că investitorii au nevoie de "un profit rezonabil" în urma investiţiei realizate şi să fie consultaţi asupra diferitelor decizii în domeniu, precum clasificarea medicamentelor compensate şi introducerea unei noi taxe asupra producătorilor.
El s-a referit şi la problemele "permanente" de infrastructură, arătând că acestea sunt în mod inevitabil o barieră pentru mediul de afaceri, lucru acceptat de toată lumea, chiar şi de către guvern.
"O opinie personală este aceea că ar fi de bine ca Guvernul să investească mai mult în reţeaua de cale ferată. Acest lucru ar aduce beneficii enorme în ceea ce priveşte transportul rapid de marfă, dar şi de pasageri. De asemenea, tot cât se poate de sincer, trebuie să spun că ar fi foarte benefic pentru protejarea mediului, deoarece un sistem feroviar eficient tinde să înlocuiască transportul rutier cu un mijloc de transport mai ecologic, trenul", a spus ambasadorul.
Barnett a mai atenţionat că textul actual al Codului Muncii este în anumite privinţe destul de "complex" şi reprezintă un alt impediment pentru mediul de afaceri, impunându-se o reformă radicală a birocraţiei.
"Toată lumea ştie că în România, ca oriunde altundeva, corupţia este o problemă constantă. Cunoaştem cu toţii problemele legate de mica corupţie, în special, dar aşa cum am spus şi în 2008, trebuie să repet că în discuţiile mele cu investitorii britanici corupţia este un subiect care nu apare în mod normal, ei se concentrează mai mult pe subiectele pe care le-am amintit. În concluzie, nu am impresia că fenomenul corupţiei este un factor decisiv în planurile unui investitor aici, în România", a adăugat ambasadorul britanic.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe