Ambasadorul din Emiratele Arabe Unite vrea ca România să fie poarta spre Europa de Est

Ambasadorul Kazahstanului în România a prezentat, vineri, la o întâlnire cu oamenii de afaceri suceveni, oportunitatea de investiţii în infrastructura adiacentă unei autostrăzi care va traversa ţara sa, iar cel din Emiratele Arabe a spus că vrea ca România să fie poarta spre Europa de Est.

Urmărește
406 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul din Emiratele Arabe Unite vrea ca România să fie poarta spre Europa de Est

Ambasadorul din Emiratele Arabe Unite vrea ca România să fie poarta spre Europa de Est

Ambasadorii din Qatar, Emiratele Arabe Unite, Kazahstan şi Albania s-au întâlnit, vineri, la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava cu oamenii de afaceri suceveni şi au discutat despre ofertele de afaceri ce ar putea fi consolidate între România şi cele patru ţări.

Ambasadorul din Qatar, Mohammed Saad Al Kobaisi, ţară care a anunţat că deschide un fond de investiţii pentru Europa de Est în valoare de o sută de miliarde de euro, a spus în timpul întâlnirii că veniturile ţării provin din petrol şi gaze naturale, fondurile fiind folosite pentru dezvoltarea statului, iar excedentul pentru investiţii în străinătate.

El şi-a exprimat încrederea că şi România va deveni o ţară spre care se vor îndrepta fonduri din Qatar.

Diplomatul din Qatar a mai spus că ţara sa a creat foarte multe companii pentru investiţii imobiliare, pentru investiţii în agricultură sau minerit.

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite, Yacoub Yousif Al Hosani, a spus că îşi doreşte ca România să devină poarta Emiratelor pentru Estul Europei, invitând oamenii de afaceri suceveni să participe la forumurile economice din această ţară.

El a arătat că, din păcate, România nu are promovare pentru niciun produs, dar şi că relaţiile comerciale sunt afectate de regimul de vize.

Diplomatul a mai spus că este greu de obţinut vize pentru România şi că oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite aşteaptă peste două săptămâni pentru o viză în timp ce ţara sa oferă vize în 48 de ore sau în 24 de ore pentru cetăţenii UE.

El a mai declarat că această situaţie se răsfrânge şi asupra turismului, subliniind că dacă anul trecut peste 500.000 de cetăţeni din Emirate au vizitat Germania sau alte zeci de mii au fost în Turcia sau în Viena, în România numărul de turişti a fost de 412.

Ambasadorul Kazahstanului, Talgat Kaliyev, a prezentat oamenilor de afaceri suceveni oferta acestei ţări, în special în ceea ce priveşte industria alimentară, dar şi oportunitatea de a participa la construcţia unei autostrăzi.

El a arătat că în prezent se construieşte o autostradă cu o lungime de opt mii de kilometri ce leagă vestul Chinei de Europa de Vest, din care trei mii de kilometri se construiesc pe teritoriul Kazahstanului.

Diplomatul a spus că este nevoie de firme care să vină în Kazahstan şi să lucreze la infrastructura adiacentă acestei autostrăzi.

Prezent la această întâlnire, directorul Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică, Anton Caragea, a arătat că, după Germania, Kazahstan este al doilea mare investitor în România, cu investiţii de şase miliarde de euro.

Însărcinatul cu afaceri al Albaniei, Mark Doda, le-a spus oamenilor de afaceri suceveni că în Albania există oportunităţi de dezvoltare de afaceri în zona de litoral şi a precizat că cei care investest peste 100.000 de euro pot primi cetăţenia albaneză.

Iniţiatorul vizitei celor patru diplomaţi, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, le-a spus oamenilor de afaceri suceveni să încerce să se gândească mai departe de afacerea pe care o gestionează în prezent şi să exploateze oportunităţile de afaceri prezentate.

"Cred că o dezvoltare de afaceri nu înseamnă ceva existent ci ceva nou. Oportunităţile de azi trebuie exploatate. Să încercăm să venim cu afaceri noi. Vă rog să nu vă gândiţi strict la afacerile dumneavoastră", a spus Nechifor.

Oamenii de afaceri suceveni au prezentat mai multe puncte de vedere privind modalităţile de cooperare cu companii din cele patru ţări, fiecare în domeniul său de activitate.

Cei patru diplomaţi s-au întâlnit, vineri, cu conducerea Universităţii din Suceava, iar în următoarele două zile urmează să viziteze oraşele din judeţ şi să aibă întâlniri cu oameni de afaceri în fiecare zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici