- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.05.2014, 20:36)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Germaniei: Trebuie să arătăm cetăţenilor UE importanţa bunei guvernări şi a luptei împotriva corupţiei
Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, a declarat, marţi, că participarea redusă a europenilor la alegerile pentru PE este în măsură să îngrijoreze, iar autorităţile din Uniune trebuie să se întrebe cum pot arăta oamenilor cât de importantă este buna guvernanţă şi lupta împotriva corupţiei.
Urmărește
222 afișări
Werner Hans Lauk (Imagine: Mircea Rosca/ Mediafax Foto)
"Participarea redusă la alegerile de duminică pentru Parlamentul European într-o serie de state din UE ar trebui să ne îngrijoreze întrucâtva", a declarat ambasadorul german, Werner Hans Lauk, la un eveniment dedicat împlinirii a 25 de ani de la Căderea Zidului Berlinului, organizat marţi de Ambasada Germaniei şi de Fundaţia Konrad Adenauer.
Pe de altă parte, diplomatul a remarcat că în România s-a înregistrat o creştere a ratei de participare. "Există probabil motive întemeiate pentru ambele tendinţe. Poate că unora le merge atât de bine încât este dispensabil să se prezinte la vot sau nu dispun de informaţia necesară pentru a-şi da seama cât de important este Parlamentul European pentru noi toţi", a spus Lauk, adăugând că absenteismul poate fi şi "o expresie a dezamăgirii faţă de politică şi faţă de promisiunile" politicienilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Masacrul din New Orleans, catalogat drept atac terorist; şeful poliţiei confirmă intenţia
-
Franţa îşi pierde influenţa în Africa. Încă o ţară a anunţat retragerea trupelor franceze
-
Transnistria fără căldură şi apă caldă după oprirea gazului rusesc
"Avem în continuare o misiune de a îndeplini mai bine speranţele investite în Europa, şi ele trebuie să devină palpabile pentru cetăţeni. Cum putem să consolidăm democraţia, cum putem să arătăm cât de importantă este buna guvernanţă şi lupta împotriva corupţiei, precum şi prosperitatea pentru toţi cetăţenii. Iată câteva întrebări. Europa nu este doar o comunitate economică, ci şi una a valorilor (...) Tocmai o asemenea uniune bazată pe valori pare a fi exact ceea ce cer cetăţenii de la UE", a subliniat ambasadorul german.
La rândul său, Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane în Parlament, a precizat că alegerile europene au avut "un rezultat trist". "La 25 de ani de la căderea Zidului Berlinului în PE, astăzi, din partea marilor democraţii occidentale, cu excepţia Germaniei, avem prezenţi în PE reprezentanţi ai unor curente, ai unor partide care nu au ce să caute acolo: extremişti, xenofobi, antisemiţi, oameni care n-au înţeles ce au gândit Adenauer şi Schumann atunci când au pus bazele Uniunii Europene", a spus Ganţ, subliniind că România nu contribuie la acest fenomen.
La eveniment au participat ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, deputatul minorităţii germane în Parlament, Ovidiu Ganţ, preşedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Radu Preda, precum şi liderul PDL, Gheorghe Flutur.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Revelion de COȘMAR pentru Brigitte Pastramă! Ce a pățit când a ajuns cu Florin, soțul ei, la locație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe