Ambasadorul Marii Britanii: Cred că prin dezvoltarea comerţului putem ieşi din criză

Ambasadorul Marii Britanii în România, Martin Harris, a declarat, vineri, la Sibiu, că o prioritate a mandatului său este dezvoltarea comerţului între Marea Britanie şi România, întrucât astfel cele două ţări pot ieşi mai repede din criza economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
2 afișări

Ambasadorul Marii Britanii în România a spus, într-o conferinţă de presă, că o prioritate a mandatului său este dezvoltarea comerţului între Marea Britanie şi România.

"Pentru mine nu este important să stau în Bucureşti, ci să cunosc activitatea firmelor britanice care operează în România. Eu cred că, în momentul de faţă, suntem şi în România şi în Marea Britanie într-o situaţie de criză economică. Eu cred că pentru ambele ţări este foarte important să dezvoltăm comerţul pentru a ieşi din criză. Am observat că, în această situaţie, multe firme din Marea Britanie intenţionează să găsească noi pieţe pentru produsele lor, să crească exportul. Eu cred că prin dezvoltarea comerţului putem ieşi din criză în mod mai sustenabil", a declarat Martin Harris.

Potrivit acestuia, volumul comerţului între România şi Marea Britanie a crescut anul trecut cu 30 la sută.

"Cred că suntem pe drumul bun. Acest comerţ are un potenţial mare, mai ales în legătură cu dezvoltarea infrastructurii", a mai spus oficialul britanic.

Întrebat ce părere are despre ieşirea României din criză, la finalul acestei luni, Ambasadorul Marii Britanii a spus că, pentru o ţară este mai important cum iese din criză decât momentul în care o face.

"Eu cred că suntem în faţa următoarei provocări: nu este o chestiune când să ieşim din criză, ci cum să ieşim din criză. Este foarte important să ieşim din criză în mod mai sustenabil, cu o creştere economică mai sustenabilă, pentru a fi competitivi faţă de China şi India, în viitor. Asta este o provocare pentru întreaga Europă şi cred că putem să colaborăm şi cu România pentru a ajunge la acest rezultat", a afirmat Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii în România a vizitat, vineri, o societate britanică din municipiul Sibiu, care produce şi comercializează sisteme complete pentru reţelele de distribuţie şi transport apă si gaz.

De asemenea, Martin Harris a avut întâlniri cu oficialităţile din Sibiu cu care a discutat despre posibilitatea dezvoltării de relaţii economice şi culturale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici