- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (19.11.2015, 12:37)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Olandei: Va fi mult de muncă în România şi UE. Poziţia privind Schengen, neschimbată
Ambasadorul Olandei la Bucureşti Stella Ronner-Grubacic a declarat, joi,că în contextul atacurilor de la Paris şi a crizei refugiaţilor, va fi "foarte mult de muncă, nu doar pentru România, ci în întreaga UE" şi a precizat că poziţia Olandei faţă de aderarea la Schengen e neschimbată.
Urmărește
3011 afișări
Ambasadorul Olandei: Va fi mult de muncă în România şi UE. Poziţia privind Schengen, neschimbată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Ştiu despre noul dvs Guvern recent instalat. Va fi foarte mult de muncă de acum înainte nu numai pentru România , dar şi pentru întreaga UE. Acesta este unul dintre subiectele dezbătute. S-au întâmplat o mulţime de lucruri în UE , atacuri dramatice în Paris în weekendul trecut, care s-au succedat crizei refugiaţilor”, a declarat noul ambasador al Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, după o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Stella Ronner-Grubacic a afirmat aceste subiecte se află pe agenda UE, iar ţările membre le discută în cadrul întâlnirilor de la Bruxelles, iar pentru Olanda sunt extrem de relevante pentru că va prelua preşedinţia UE de la 1 ianuarie 2016. Ambasadorul Olandei la Bucureşti a mai afirmat că statele membre UE trebuie să arate solidaritate şi să coopereze pentru că lupta împotriva terorismului poate fi purtată cu succes doar dacă statele membre lucrează împreună
Stella Ronner-Grubacic a spus că a avut discuţii şi cu actualul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, care la acea vreme avea calitatea de consilier prezidenţial.
"Am avut acelaşi gen de conversaţie cu el pe care am avut-o şi cu Valeriu Zgonea. I-am prezentat mandatul meu în contextul dinamicilor din România şi din regiune. A fost o întâlnire productivă şi aştept să lucrez cu el în calitate de ministru de Externe al României", a spus ambasadorul olandez la Bucureşti.
Întrebată dacă România poate spera să fie primită în Schengen, anul viitor, Stella Ronner-Grubacic a declarat că poziţia Olandei a rămas neschimbată în această privinţă, afirmând că va discuta despre acest aspect atunci când va fi înscris pe agenda Consiliului European.
Stella Ronner-Grubacic a mai spus că ce se întâmplă acum va influenţa agenda de la Bruxelles şi că rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în anul următor. Ea a ţinut să precizeze că nu a discutat cu Valeriu Zgonea despre aderarea României la Spaţiul Schengen, în cadrul întâlnirii de joi.
"Am venit aici ca nou ambasador, sunt în România de două luni. În calitate de nou ambasador am avut vizite de curtoazie cu toate personalităţile relevante din ţară dar şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. A fost o vizită de curtoazie în care am discutat despre noul mandat ca ambasador", a mai spus Stella Ronner-Grubacic.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag: România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare la Schengen, dar corupţia rămâne o problemă. Subiectul confiscării extinse a averii va fi în raportul MCV
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe