- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.05.2015, 18:19)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul rus: E dureros că unele ţări rescriu istoria. Să nu rupem victoria - a noastră şi a altora - FOTO
Ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov, a declarat, vineri, de Ziua Victoriei, că este dureros cât de uşor se rescrie istoria în unele ţări şi cum ”sunt albiţi criminali”, precizând că trebuie depăşită această tendinţă, iar victoria nu trebuie să fie ruptă, în a noastră şi a altora.
Urmărește
576 afișări
Ambasadorul Rusiei, Oleg Malghinov (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial, Ambasada Rusiei în România a organizat, vineri, o ceremonie solemnă de depunere a coroanelor de flori la Monumentul Soldatului Sovietic din cimitirul ostaşilor sovietici din parcul Herăstrău, prilej cu care ambasadorul Oleg Malghinov a calificat cea de-a doua conflagraţie mondială drept "cel mai devastator şi cel mai sângeros masacru din istoria omenirii".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Zeci de milioane de morţi, sute de milioane de oameni oropsiţi, rupţi de locurile natale, sobele şi camerele de gazare ale lagărelor de concentrare, victimele Holocaustului, încercările de a lua în sclavie şi de a nimici popoare întregi din Europa. Toate acestea sunt mărturii a cât de departe poate ajunge ura, convingerea propriei superiorităţi, siguranţa că cineva a reuşit să stea în şaua istoriei. Bineînţeles, nouă, oamenilor care n-am trecut prin toate aceste orori ne e greu să ne închipuim profunzimea reală a acestei tragedii dar încă sunt eroi care au trecut personal prin toate aceste dificultăţi, care au luat parte la înfrângerea fascismului, au ajuns la bârlogul acestuia şi au pus capăt hitlerismului", a declarat Oleg Malghinov.
"Pe tot teritoriul României, atât în oraşe mare, cât şi în cele mai mici sate îndepărtate există şi sunt prezervate cimitirele unde odihnesc cei care au căzut în lupta împotriva fascismului. Acolo zac peste 80.000 de români şi peste 50.000 de soldaţi sovietici printre care ruşi şi bieloruşi, kazahi şi ucraineni, azeri şi armeni, turkemi şi georgieni, evrei şi ceceni, oameni ai tuturor religiilor şi ai tuturor naţionalităţilor ale Uniunii Sovietice multinaţionale. Din păcate mai sunt destule morminte unde zac osemintele soldaţilor necunoscuţi", a mai afirmat diplomatul rus, exprimându-şi recunoştinţa faţă de autorităţile române, centrale şi locale, "pentru munca pe care o desfăşoară pentru păstrarea amintirii" acelor evenimente.
Oleg Malghinov a precizat că victoria asupra fascismului a arătat că "popoarele lumii, state cu structuri sociale diferite pot să se unească pentru lupta cu vrăjmaşul comun".
"Ne amintim de faptele eroice şi de contribuţia la vicctorie a mai multor state, a armatei SUA şi a Marii Britanii, a ostaşilor francezi, a partizanilor din Serbia şi din Italia, ai rezistenţei poloneze, a antifasciştilor germani", a afirmat ambasadorul rus, amintind, totodată, şi de contribuţia soldaţilor chinezi la terminarea celui de-al doilea Război Mondial în Extremul Orient.
Pe de altă parte, Malghinov s-a arătat dezamăgit de faptul că "injecţia contra nazismului făcută acum 70 de ani în unele ţări îşi pierde efectul".
"E dureros să privim cât de uşor în unele ţări se rescrie acum istoria, cum sunt albiţi criminalii, cum li se pun monumente, cum sunt numiţi drept eroi naţionali cei care au fost judecaţi la Nürnberg", a subliniat Oleg Malghinov, adăugând că datoria noastră faţă de amintirea celor căzuţi este de a depăşi împreună "această tendinţă primejdioasă", "fără să construim linii noi de îngrădire, fără să rupem victoria: în a noastră şi a altora".
Totodată, el şi-a exprimat "recunoştinţa deosebită" faţă de patriarhii Daniel şi Kiril pentru "grija comună pentru sufletele celor morţi".
După o slujbă ortodoxă de pomenire, ambasadorii Armeniei, Belarus, Kazahstan, Turkmenistan, Marii Britanii, Indiei şi Israelului, dar şi reprezentanţi ai MApN şi a Primăriei Bucureşti au depus coroane de flori la Monumentul Soldatului Sovietic. La ceremonie a fost prezent şi ambasadorul Franţei, Francois Saint-Paul.
Ceremonia de depunere a coroanelor a fost urmată de o altă ceremonie, de conferire a unor medalii jubiliare pentru şase veterani de război din România şi Rusia.
Printre cei care au primit medalii, "la dispoziţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin", s-a aflat şi generalul Marin Dragnea, pe care ambasadorul Malghinov l-a prezentat drept "cel mai apropiat veteran al meu aici în România şi cel mai iubit prieten".
La evenimentul organizat la Ambasada Rusiei au participat deputaţii Liliana Mincă şi Remus Cernea, senatorul Varujan Vosganian, fostul europarlamentar Adrian Severin, Corneliu Vadim Tudor şi fratele său, generalul în rezervă Marcu Tudor, dar şi Prinţul Paul şi fostul consilier prezidenţial Iulian Fota.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe