- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul SUA,"optimist" cu privire la semnarea în acest an a acordului privind scutul antirachetă
Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, s-a declarat, luni, optimist în ceea ce priveşte semnarea, în acest an, a acordului privind scutul antirachetă, el spunând însă că acesta nu va fi semnat la nivel de şefi de stat.
Ambasadorul SUA la Bucureşti s-a declarat optimist în privinţa semnării, anul acesta, a acordului privind amplasarea scutului antirachetă în România, însă nu a putut menţiona o dată la care cei doi şefi de stat s-ar putea întâlni, precizând că aceasta este singura întrebare la care nu are răspuns.
"Cred că va fi semnat anul acesta (acordul privind scutul antirachetă, n.red.). Sunt destul de optimist că da. Nu va fi nevoie de semnare la nivel de preşedinte. În cazul Poloniei, a fost semnat de secretarul de stat şi de ministrul de Externe", a spus ambasadorul, într-o serie de declaraţii pentru agenţiile de presă, acordate înainte de ceremonia de marcare a Zilei de 4 iulie.
Ambasadorul s-a arătat pe de altă parte sceptic în privinţa unei posibile întâlniri între şefii celor două state.
"Este o nemulţumire la nivel înalt de ambele părţi (legată de faptul că nu s-a stabilit întâlnirea, n.red.). Treaba mea este să fac să se întâmple acest lucru şi lucrez la aceasta. Amândoi sunt oameni ocupaţi, au propriile agende şi, când va fi momentul, va avea loc o întâlnire", a spus ambasadorul.
Întrebat însă când va fi acest moment, el a spus: "Este întrebarea de…64.000 de dolari. Nu ştiu răspunsul la această întrebare. Este singura întrebare la care nu ştiu răspunsul".
Acordul pentru amplasarea unor elemente ale sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice în România a fost parafat, la începutul lunii iunie, la Washington, de Bogdan Aurescu şi Ellen Tauscher, şefii celor două echipe de negociatori. Textul Acordului a fost finalizat la nivel de experţi la cea de-a şaptea rundă de negociere, desfăşurată la 4 mai, la Bucureşti. Etapa procedurală a parafării marchează formalizarea încheierii fazei de negociere a acordului şi constă, conform legii 590/2003 privind tratatele, în aplicarea pe paginile documentului a iniţialelor numelor reprezentanţilor părţilor la negociere în vederea autentificării cu caracter provizoriu (până la semnare) a textului convenit în negociere, conform precizărilor MAE. Parafarea este un moment procedural prealabil semnării şi distinct de aceasta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
Au apărut imagini care par să arate noi modele de avioane militare chineze
-
451 de persoane au traversat ilegal Canalul Mânecii în prima zi de Crăciun
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO