Ambasadorul SUA: România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. Liderii români să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii

România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, el făcând apel către liderii români să lase la o parte preocupările politice şi să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii.

Urmărește
2768 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul SUA: România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. Liderii români să nu se mai amestece în administrarea companiilor de stat pentru a obţine beneficii

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a spus, marţi, în discursul său susţinut la conferinţa "The Case for Investing in Romania", organizată de Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România), că anul 2016, când vor avea loc alegeri în România, ar putea fi unul decisiv pentru ţară.

Ambasadorul american a spus că este nevoie ca România să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice şi a lansat un apel către liderii români să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung în adoptarea de legislaţie nouă sau revizuirea legislaţiei existente.

De asemenea, Hans Klemm a făcut apel către liderii români ”să îi apere în mod public şi cu tărie” pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine un sistem judiciar independent.

”În sfârşit, România trebuie să rupă cercul influenţei politice asupra deciziilor economice. În anul 2016 vor avea loc două serii de alegeri. Acesta ar putea fi şi un an hotărâtor pentru România. Fac apel la liderii români să dea un exemplu pentru viitor: să lase la o parte preocupările politice pe termen scurt şi să se concentreze asupra binelui ţării pe termen lung în adoptarea de legislaţie nouă sau revizuirea legislaţiei existente; să înceteze să se amestece în administrarea companiilor de stat în scopul obţinerii de beneficii politice şi să le permită acestora să îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu bunele practici de afaceri, astfel încât toţi românii să se bucure de efectele benefice; să îi apere în mod public şi cu tărie pe procurorii care îi anchetează pe cei corupţi şi să sprijine cu tărie un sistem judiciar independent”, a afirmat ambasadorul SUA la Bucureşti.

El a mai spus că România are un mare potenţial, dar la fel de ample sunt şi reformele necesare pe care trebuie să le facă.

”Sunt convins că România are un mare potenţial, dar la fel de ample sunt şi reformele necesare pentru a-l valorifica. Încurajez România să îmbrăţişeze temele atotcuprinzătoare ale securităţii, democraţiei şi prosperităţii drept instrumente esenţiale pentru fructificarea acestui potenţial. Acestea sunt ingredientele vitale pe care investitorii străini şi români, fie ei privaţi sau de stat, le caută atunci când analizează unde să-şi îndrepte capitalul limitat. Susţinem efortul României de a asigura o fundaţie solidă pentru o creştere economică sustenabilă, bazată pe un climat investiţional transparent, previzibil şi stabil şi susţinută de consultări cu partenerii de dialog şi măsuri ferme de guvernanţă corporativă”, a adăugat ambasadorul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici