„Noi nu renunţăm la preşedinţia Comisiei de muncă în favoarea nimănui. Asta ar însemna ca la fiecare sesiune parlamentară, dacă se mută câte 10-15 parlamentari de la un grup la altul, să se renegocieze conducerea comisiilor, nu ar mai fi stabilitate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolăescu.
El a spus că, la întâlnirea grupurilor parlamentare, au fost avansate unele propuneri care ar putea fi agreate de toată lumea, cum ar fi ca independenţii să primească preşedinţia unei comisii noi, înfiinţate prin scindarea uneia deja existente.
„De exemplu, sunt două comisii care se pot scinda, având în vedere că au atribuţii foarte multe, Comisia de administraţie şi mediu, care s-ar putea scinda în Comisia de mediu şi în Comisia de administraţie şi mai este Comisia de industrii şi servicii care s-ar putea scinda”, a explicat Eugen Nicolăescu.
El a precizat că aceste variante urmează să fie discutate la nivelul fiecărui grup parlamentar, după care liderii grupurilor se vor întruni, săptămâna viitoare, pentru a lua o decizie.
Liderii grupurilor parlamentare au amânat, pentru săptămâna viitoare, luarea unei decizii privind repartizarea unui post de preşedinte de comisie grupului independenţilor, după ce acest grup a solicitat ca reprezentanta sa Eugenia Barna să deţină funcţia de preşedinte al Comisiei de muncă.
Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat că grupul independenţilor trebuie să deţină preşedinţia unei comisii parlamentare, iar liderul independenţilor, Eugen Nicolicea, a spus că independenţii ar vrea ca Eugenia Barna să devină preşedinte al Comisiei de muncă, în locul liberalului Victor Paul Dobre.
Liderul grupului independenţilor, Eugen Nicolicea, a spus că UNPR este apropiat de mişcarea sindicală şi din acest motiv a solicitat preşedinţia Comisiei de muncă a Camerei, care, în prezent, este deţinută de liberali.
„Acum aparţine liberalilor, dar conform decizie Curţii Constituţionale, la începutul sesiunii parlamentare, dacă apare un grup nou, se renegociază. Suntem în faza de negociere”, a spus Nicolicea.
Camera Deputaţilor a aprobat, la sfârşitul sesiuni trecute, o Hotărâre, care permite deputaţilor independenţi să aibă grup propriu. Acest lucru a dus la negocierea, în această sesiune, a locurilor din Biroul Permanent al Camerei şi în comisii.