ANALIZĂ: PNL nu vrea acum la guvernare. PSD, mulţumit că după prezidenţiale rămâne cu guvernarea

Liderii noului PNL nu doresc să intre la guvernare în 2014, considerând că Guvernul trebuie lăsat să-şi asume bugetul şi măsurile grele pentru iarnă, în timp ce PSD este mulţumit că, după ce Klaus Iohannis a câştigat Preşedinţia, rămâne măcar cu guvernarea, potrivit unor surse din cele două partide.

Urmărește
2854 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ: PNL nu vrea acum la guvernare. PSD, mulţumit că după prezidenţiale rămâne cu guvernarea

ANALIZĂ: PNL nu vrea acum la guvernare. PSD, mulţumit că după prezidenţiale rămâne cu guvernarea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

PNL aşteaptă ca PSD să vină cu proiectul de buget în Parlament, să-şi asume cifrele, să negocieze cu FMI, unul dintre parlamentarii PNL arătând că a primit informaţii din "tabăra Tăriceanu" că nu mai există bani în visterie. În plus, în această sesiune nici nu se mai poate depune o moţiune de cenzură pentru căderea Guvernului, pentru că deja a fost depusă una în luna septembrie.

"Cei de la PSD sunt în situaţia cea mai ingrată: să promiţi în campanie şi să fii în continuare la guvernare şi să nu ai bani şi să măreşti taxele", a apreciat un lider PNL.

"Nu vrem la guvernare. De ce să ne ducem? Să scoatem castanele din foc? Îi lăsăm pe ei să se erodeze si noi venim din 2016", a spus alt lider liberal.

Liderii noului PNL susţin şi că nu au cu cine să se alieze pentru a face un nou Guven. "Cu cine să facem majoritatea? Cu UNPR şi UDMR, care au mai fost cu noi şi numai noi am plătit oalele sparte, iar ei au fost bine?", a afirmat unul dintre parlamentari.

De partea cealaltă, PSD îşi face socoteala că este bine că le-a rămas măcar guvernarea, după ce au pierdut alegerile prezidenţiale.

Potrivit unor surse din PSD, cât timp mai au guvernarea, liderii judeţeni ai partidului vor rămâne liniştiţi şi îl vor susţine pe Victor Ponta la şefia partidului. "Vom prezenta bugetul, vom avea negocieri cu FMI şi apoi vom intra în vacanţă parlamentară, iar abia din februarie ne aşteptăm ca opoziţia să facă mişcări", a spus un parlamentar PSD. "De ce să-l schimbăm pe Ponta, că nu am pierdut guvernarea, ca atunci când a fost Geoană", a mai spus el.

Curentul în partid este ca cei care au avut rezultate slabe în alegeri să nu fie sancţionaţi, pe motiv că astfel nu s-ar rezolva nimic şi doar s-ar încinge spiritele. "Ce rezolvăm dacă, de exemplu, îl sancţionăm pe Mazăre? El este primar", a adăugat un social-democrat.

Mai mulţi parlamentari din PSD consideră că respingerea legii amnistierii şi aprobarea solicitărilor de arestare preventivă ar fi trebuit făcute înainte de campania electorală: "Dacă respingeam Legea amnistiei şi graţierii şi dădeam liber la arestările preventive şi mai înfiinţam 20 de secţii de votare, câştigam alegerile. Aşa, toată lumea zice ácum că am acţioonat la comanda lui Iohannis", a fost de părere un alt social-democrat.

Ideea că PNL nu doreşte să intre acum la guvernare, lăsând PSD să îşi asume bugetul şi măsurile economice viitoare a fost afirmată public, marţi, de Klaus Iohannis şi Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici