- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anastase: BP reunite au eliminat, dată fiind o decizie CC, o prevedere privind cumulul salariu-pensie
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase (PDL), a declarat, miercuri, că Birourile Permanente ale Parlamentului au decis, pe 22 martie, pentru respectarea unei hotărâri a CC, eliminarea unei prevederi legislative potrivit căreia"pensia nu se acordă simultan cu indemnizaţia de deputat sau senator".
Anastase: BP reunite au eliminat, dată fiind o decizie CC, o prevedere privind cumulul salariu-pensie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Anastase, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Statutul parlamentarilor prevede că indemnizaţia lunară a acestei categorii se cumulează cu pensia şi cu alte venituri, iar Birourile Permanente au luat act de modificarea în acest sens a normelor de aplicare ale acestei legi în concordanţă cu o decizie a Curţii Constituţionale.
Anastase a spus că la aliniatul 5 al articolului 45 din Statutul deputaţilor şi senatorilor se prevede că indemnizaţia lunară a parlamentarilor se cumulează cu pensia şi cu alte venituri şi se supune impozitului pe venit conform legii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Sebastian Burduja, cu prilejul audierilor pentru poziţia de ministru al Energiei: Centrala Romgaz de la Iernut va fi gata în mai-iunie şi la fel şi cea de la Mintia de 1000 MW va fi gata anul următor. Avem câteva mii de de MW noi în solare, eoliene şi stocare prevăzuţi să intre funcţiune în 2025
-
AUR cere CCR să constate vacantarea funcţiei de preşedinte al României
-
Sorin Grindeanu, avizat favorabil la Ministerul Transporturilor
Ea a ţinut să precizeze că Ordonanţa care interzice cumulul pensiilor cu salariile, emisă anul trecut de Guvern, a fost atacată la Curtea Constiuţională. Anastase a menţionat că instituţia a decis că interzicerea cumulului pensiei cu salariul în cazul demnitarilor, magistraţilor, judecătorilor nu e constituţională.
"Ca procedură, suntem obligaţi să punem în aplicare deciziile Curţii Constituţionale, aşa că, la iniţiativa Comisiei pentru statutul deputaţilor şi senatorilor, normele de aplicare ale legii Statutului deputaţilor şi senatorilor au fost introduse în Birourile Permanente pentru a fi modificate în acord cu legea şi cu decizia Curţii Constituţionale", a explicat Roberta Anastase.
Anastase a declarat că, în şedinţa din 22 martie, Birourile Permanente "nu au făcut decât să pună aceste norme în acord cu decizia Curţii Constituţionale".
În Monitorul Oficial 198 din 29 martie 2010 a fost publicată Hotărârea Birourilor Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru abrogarea aliniatului (2) al articolului 1 din Normele privind modul de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.
Practic, conducerile celor două Camere au eliminat, printr-o decizie luată în şedinţa Birourilor Permanente reunite din 22 martie, prevederea din normele de aplicare a Statutului parlamentarilor potrivit căreia "Pensia calculată potrivit legii nu se acordă simultan cu indemnizaţia de deputat sau senator".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO