Anastase: Dacă nu vrea în CSAT, Geoană să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că, dacă liderul PSD, Mircea Geoană, vrea să "scape" de calitatea de membru CSAT, atunci acesta trebuie să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Anastase: Dacă nu vrea în CSAT, Geoană să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului

Anastase: Dacă nu vrea în CSAT, Geoană să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Eu nu înţeleg decizia luată de Mircea Geoană şi o traduc prin anunţul demisiei dumnealui din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că nu Mircea Geoană este membru al CSAT-ului, ci preşedintele Senatului", a spus Roberta Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că liderul PSD ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de preşedinte al Senatului, pentru că în felul acesta nu va mai avea nici calitatea de membru al CSAT.

"Dânsul s-a exprimat prin vot şi, de obicei, în statele democratice, majoritatea este cea care dispune, prin vot", a explicat Anastase, referindu-se la adoptarea de către Parlament a Ordonanţei prin care preşedintele Senatului devine vicepreşedinte al CSAT.

"Dumnealui poate să scape de această calitate de membru al CSAT, în acest moment, odată ce legea va fi promulgată, renunţând la calitatea de preşedinte al Senatului", a adăugat Roberta Anastase.

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat că se retrage din CSAT, el invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici