- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.07.2011, 12:48)
- Adelina Dragomir , Adelina Dragomir ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anastase, despre remaniere: Dacă lucrurile şchioapătă, trebuie corijate
Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, miercuri, la RFI, referitor la eventualitatea unei remanieri guvernamentale, că "într-o echipă trebuie să faci schimbări atunci când ele sunt necesare".
Urmărește
265 afișări
Anastase, despre remaniere: Dacă lucrurile şchioapătă, trebuie corijate (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Roberta Anastase a menţionat că remanierea Guvernului este atributul premierului.
"Într-o echipă trebuie să faci schimbări atunci când ele sunt necesare. Din perspectiva obiectivului legat de fondurile europene, cred că întotdeauna trebuie să urmăreşti obiectivul. Aşa încât, dacă lucrurile să spunem că şchioapătă în anumite zone, atunci ele trebuie corijate", a explicat prim-vicepreşedintele PDL la RFI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Roberta Anastase a precizat că, dacă va fi vorba de o remaniere "post pe post", Guvernul nu trebuie să treacă prin procedura parlamentară. Dacă se va înfiinţa însă un nou minister, precum cel pentru fonduri europene, situaţia se schimbă.
"Există două situaţii: situaţia unei remanieri guvernamentale obişnuite nu presupune procedura trecerii prin Parlament. În momentul în care se schimbă fie structura Guvernului, fie compoziţia politică a acestuia, atunci trebuie să treacă prin Parlament. În eventualitatea înfiinţării unui nou minister, atunci se schimbă structura Guvernului şi atunci trebuie să îndeplinească şi procedura parlamentară. În cazul în care vorbim de o remaniere post pe post, atunci nu există obligativitatea constituţională de îndeplinire a procedurii parlamentare", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, marţi, într-un interviu pentru Hotnews, că, "din ce s-a anunţat", remanierea va avea loc "foarte curând - poate să însemne o lună, două, trei luni, la toamnă".
"La următoarea remaniere - şi premierul a spus asta - absorbţia fondurilor va fi un criteriu. Probabil foarte curând, mi-e greu să spun, că e atributul premierului, sigur, în discuţie cu preşedintele. Dar din tot ce s-a anunţat, foarte, foarte curând. Poate să însemne o lună, două, trei luni, la toamnă. În orice caz, se simte nevoia unei remanieri pentru că au fost două obiective fixate şi pentru acest an: absorbţia fondurilor şi cheltuirea banilor pentru investiţii, şi cele două obiective n-au fost atinse aşa cum şi-ar fi dorit actualul cabinet. Şi atunci sigur că trebuie făcută o evaluare a miniştrilor cel puţin pe cele două criterii, dar asta premierul o decide", a spus Lăzăroiu, citat de Hotnews. Lăzăroiu a sugerat că schimbarea unor miniştri n-ar putea avea loc mai devreme de 1 septembrie, deoarece puterea nu se poate baza pe o majoritate confortabilă pentru a-i convoca pe parlamentari din vacanţă în sesiune extraordinară.
Şefu statului declara, recent, la o şedinţă de Guvern, că miniştrii trebuie să-şi facă bilanţul până pe 30 iunie pe tema absorbţiei fondurilor europene, iar cei cu rezultate slabe trebuie "să se gândească dacă mai ramân".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe