Anastase îi cere lui Hrebenciuc să nu o mai desemneze înlocuitor pe Aura Vasile la şedinţele BP

Preşedintele Camerei Roberta Anastase a făcut apel, luni, la liderului grupului PSD să participe la şedinţa de miercuri a Biroului Permanent şi să nu o mai trimită în loc pe Aura Vasile, care ar avea o contribuţie importantă la strategia Comisiei Udrea de "construire a unui dosar penal" ministrului.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Anastase îi cere lui Hrebenciuc să nu o mai desemneze înlocuitor pe Aura Vasile la şedinţele BP

Anastase îi cere lui Hrebenciuc să nu o mai desemneze înlocuitor pe Aura Vasile la şedinţele BP (Imagine: Mediafax Foto)

"Fac apel al liderul grupului parlamentar al PSD (Viorel Hrebenciuc - n.r.) pentru a participa la lucrările Biroului Permanent de miercuri sau să desemneze un alt înlocuitor decât cea care îl înlocuieşte, în mod obişnuit, Aura Vasile. Aşa cum am văzut din stenograme (ale comisiei de anchetă Udrea, apărute în presă - n.r.), dumneaei are o contribuţie importantă la strategia pe care membrii comisiei de anchetă o pun la cale, o strategie care este total în afara obiectivelor pe care această comisie le-a avut la înfiinţarea ei, obiective care în momentul în care au fost votate în plen erau în regulă, erau legale, dar care, iată, s-au transformat în instrumenatrea unui dosar penal pentru un ministru al Guvernului României", a declarat Roberta Anastase.

Ea a făcut această precizare după ce a anunţat convocarea Biroului Permanet al Camerei Deputaţilor pentru ziua de miercuri, ora 14.00, pentru a discuta propunerea ei de suspendare a comisiei parlamenetare de anchetă în cazul Udrea, ca urmare a stenogramelor apărute în presă referitoare la o discuţie din această comisie parlamentară de anchetă.

Anastase crede că, din stenograme, reiese că membrii comisiei parlamenatre de anchetă în cazul Udrea şi-au propus să construiască un dosar penal pentru ministrul Turismului. Roberta Anastase a mai spus că PDL a solicitat desfiinţarea acestei comisii de anchetă, înfiinţate în iulie, printr-o hotârâre a Camerei Deputaţilor, la propunerea PNL şi a PSD.

Ea şi-a exprimat şi punctul de vedere potrivit căruia, dacă ar mai fi ceva de salvat din imaginea Parlamentului, acest lucru s-ar face prin demisia unor membri ai comisiei.

"Dacă ar mai fi ceva de salvat din imaginea Parlamentului, s-ar putea face prin demisia acestor oameni din Parlamentul României", a spus Anastase, fără a nominaliza persoanele care ar trebui să-şi dea demisia din Parlament.

Reprezentanţii PDL au anunţat, de la înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă Udrea, că nu participă la lucrări.

Liderul grupului parlamentar din Camera Deputaţilor este Viorel Hrebenciuc, dar, de obicei, la şedinţele conducerii Camerei era prezentă viceliderul grupului Aura Vasile. Aura Vasile este şi membru al Comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea, ea apărând în stenogramele difuzate în presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici