- Home
- Politic
- PLOIEŞTI, (30.05.2012, 15:53)
- Daciana Ilie ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anastase: În politică trebuie să rezişti. Unii au considerat nedrept să fie o femeie la şefia Camerei
Roberta Anastase a afirmat, miercuri, la Ploieşti, la lansarea cărţii "Cariera - substantiv feminin", că în politică "în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti" şi că politicieni din toate partidele au considerat că scaunul de preşedinte al Camerei este ocupat pe nedrept de o femeie.
Urmărește
303 afișări
Roberta Anastase (Octaviu Dumitru / MediafaxFoto)
La conferinţa de lansare a campaniei de promovare a poveştilor de succes ale femeilor în cadrul proiectului european "Şanse egale pentru cariere de succes", organizată, miercuri, la Ploieşti, de către Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO, preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre şansele pe care femeile le au în politică şi momente grele din cariera sa politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, Anastase a menţionat că a intrat în politică la vârsta de 15 ani şi că întotdeauna a luat politica "aşa cum iei o profesie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"Nu m-am gândit niciun moment atunci când am intrat în politică la faptul că voi avea vreodată şansa să ocup o astfel de poziţie (funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor - n.r.), dar niciun moment nu am gândit că aş avea probleme pentru că sunt femeie. Nu m-am privit pe mine în interiorul politicii ca pe o femeie. Am abordat profesionist cariera mea politică", a afirmat Roberta Anastase.
Ea a adăugat că "în mod excepţional trebuie să înveţi să rezişti" în politică, dar că acest lucru nu înseamnă că politica nu este o ocupaţie frumoasă.
Întrebată care a fost cel mai dificil moment din cariera sa politică, Roberta Anastase a arătat că cel mai "delicat" moment a fost cel de la votul Legii pensiilor. În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că nu a gestionat cum ar fi trebuit acel moment în ceea ce priveşte comunicarea.
"A fost, probabil, cel mai cumplit moment. A fost o problemă de comunicare şi probabil că în acel moment se aştepta de la mine să cer demisia secretarilor. Eu nu am făcut-o şi atunci tot atacul politic a fost focalizat pe mine", a spus Anastase.
În ceea ce priveşte modul în care a fost acceptată ca preşedinte al Camerei Deputaţilor de către colegii săi bărbaţi, Roberta Anastase a explicat că a întâmpinat "extraordinar de multă rezistenţă", pentru că "unii au considerat că acel scaun este ocupat pe nedrept de o femeie" şi că abordările în acest sens nu au fost doar de la opoziţie, ci au fost "transpartinice".
Întrebată dacă la încheierea acestui mandat rămâne în politică, Roberta Anastase a spus: "După alegerile locale voi face o analiză şi voi lua o decizie dacă voi candida sau nu".
În cadrul dezbaterii, preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut şi mărturisiri legate de viaţa sa personală. Astfel, Roberta Anastase a povestit cum, la începutul relaţiei, logodnicul său a încercat să o determine să renunţe la politică dar că pe parcurs acesta a înţeles că pentru ea politica este "o pasiune" şi a respectat acest lucru.
Anastase a mai spus că a "condiţionat" relaţia cu logodnicul său, în sensul că i-a cerut acestuia să nu încheie contracte cu statul.
"Cred că şi viaţa de familie se poate adapta la o carieră, indiferent de domeniu, după cum şi cariera se poate adapta la viaţa de familie", a concluzionat Roberta Anastase.
Agenţia MEDIAFAX şi SIVECO au lansat, săptămâna trecută, cartea "Cariera - substantiv feminin" şi un spot video de prezentare a poveştilor femeilor de succes, cu această ocazie începând şi campania de promovare care se va desfăşura în toate regiunile de dezvoltare.
Cartea "Cariera - substantiv feminin" prezintă poveştile de succes a 32 de femei care au reuşit să îmbine cariera cu viaţa profesională.
Cartea, lansată în cadrul proiectului "Şanse egale pentru cariere de succes", cofinanţat din Fondul Social European, a fost tiparită într-un tiraj de 4.000 de exemplare, din care 3.500 distribuite direct şi 500 vor fi date în cadrul conferinţelor regionale.
În cadrul proiectului a fost lansat şi un spot TV cu trei femei dintre cele 32 intervievate, mesajul transmis urmând să ajungă la un public ţintă de 300.000 de femei din mediul rural şi urban.
Proiectul "Şanse egale pentru cariere de cucces" este derulat de SIVECO România S.A., Agenţia de presă Mediafax şi Academia de Studii Economice Bucureşti şi finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe