Anastase: Noul ministru de Externe va fi nominalizat repede, în zilele acestea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, că noul ministru de Externe va fi nominalizat repede, "în zilele acestea", ea menţionând că premierul urmează să se consulte cu reprezentaţii coaliţiei pe această temă.

Urmărește
165 afișări
Imaginea articolului Anastase: Noul ministru de Externe va fi nominalizat repede, în zilele acestea

Anastase: Noul ministru de Externe va fi nominalizat repede, în zilele acestea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebată cât de repede va fi numit noul ministru de Externe, Anastase a spus: "Repede, nu ştiu dacă astăzi, în orice caz zilele acestea".

Anastase a precizat că este convinsă că premierul va avea o consultare cu reprezentanţii coaliţiei şi a arătat că în PDL a rămas ca premierul să discute cu aceştia.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru de Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor. Anunţul a fost făcut luni de premierul Emil Boc, în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Ulterior, Boc a spus că subiectul va fi discutat la nivelul conducerii PDL, al coaliţiei şi, de asemenea, cu preşedintele Traian Băsescu.

Senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice. Potrivit surselor, Diaconescu ar fi propunerea democrat-liberalilor, după şedinţa pe care aceştia au avut-o, luni seară, la sediul partidului din Aleea Modrogan. Propunerea urmează să fie prezentată partenerilor din coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici