Anastase: Nu s-a luat o decizie privind constituirea Mişcării Populare, PDL trebuie să fie iniţiator

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat joi că nu s-a luat o decizie în privinţa constituirii Mişcării Populare, menţionând că doreşte să se realizeze acest lucru şi că PDL trebuie să fie iniţiatorul, fiind cel mai mare partid de dreapta pe scena politică.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Anastase: Nu s-a luat o decizie privind constituirea Mişcării Populare, PDL trebuie să fie iniţiator

Roberta Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Noi, şi eu personal cred că trebuie să discutăm mult mai puţin despre subiectul Mişcării Populare şi, în primul rând, să luăm o decizie dacă pornim la un astfel de demers şi o spun ca un om care îşi doreşte ca acest lucru să se realizeze, dar este o chestiune de opţiune. Nu s-a luat această decizie şi o dată ce definim exact conceptul despre care discutăm, o dată ce luăm o astfel de decizie putem să pornim la un demers", a afimat Roberta Anastase.

Ea a spus că PDL trebuie să ia decizia în privinţa Mişcării Populare deoarece este cel mai mare partid de dreapta pe scena politică.

"Cred că este o decizie politică pe care trebuie să o ia PDL, el fiind, categoric, cel mai mare partid de dreapta de pe scena politică, el poate fi inţiatorul unui astfel de demers, dar cred că, în primul rând, trebuie să discutăm acest lucru între noi, să luăm o decizie şi abia după aceea, dacă e cazul, să pornim un astfel de demers, altfel discuţiile nu-şi au rostul acum", a menţionat Anastase, la întrebarea dacă Mişcarea Populară se va realiza până a sfârşitul lui octombrie.

Anastase a mai spus că nu au fost discuţii pe marginea Mişcării Populare şi că în BPN nu s-au dat mandate tacite sau netacite.

"Trebuie să avem o serie de discuţii astfel încât la un moment dat trebuie să fim în situaţia de a lua o decizie, nu suntem suntem în acest moment, nu s-au făcut discuţii pe marginea acestei Mişcări Populare, nu s-au dat mandate tacite sau netacite, nu suntem în această situaţie, suntem în situaţia în care se discută mai mult public decât în interiorul PDL despre această temă", a mai spus Anastase.

PDL intenţionează să constituie rapid Mişcarea Populară, astfel încât aceasta să fie definitivată până la sfârşitul lunii octombrie, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX surse din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici