Anastase: Ponta, vedetă de mare succes în "Copiii spun lucruri trăsnite"

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, miercuri, că afirmaţiile liderului PSD Victor Ponta referitoare la numirea unui judecător la Curtea Constituţională arată că acesta este "o vedetă de mare succes" în producţia "Copiii spun lucruri trăsnite".

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Anastase: Ponta, vedetă de mare succes în "Copiii spun lucruri trăsnite"

Anastase: Ponta, vedetă de mare succes în "Copiii spun lucruri trăsnite" (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Anastase a precizat că singura soluţie în cazul disputei pe tema numirii judecătorului la Curtea Constituţională este solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei juridice, care să fie dezbătut şi votat de plenul Camerei Deputaţilor.

"Am constatat că, în urmă cu câteva minute, producţia de succes «Copiii spun lucruri trăsnite» a început să se producă în Parlament, cu o vedetă de mare succes, Victor Ponta. Am constatat că acesta iarăşi a reuşit să producă o declaraţie de tipul: «Nu mai parcaţi în sediul din Kiseleff»", a spus Anastase, arătând că astfel pot fi încadrate declaraţiile lui Ponta pe tema desemnării unui judecător la CC.

În opinia lui Anastase, Ponta nu s-a documentat şi a invocat încălcarea Regulamentului în cazul şedinţei în care candidatul PSD la postul de judecător la CC, Valer Dorneanu, nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numit în acest pot.

"Ponta invocă că am încălcat Regulamentul în momentul în care am solicitat un punct de vedere din partea Comisiei juridice care a constatat că avem o lege în vigoare, Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale, potrivit căreia candidaţii pentru postul de judecător trebuie să îndeplinească majoritatea voturilor din rândul numărului total de deputaţi. Ponta nu s-a documentat, pentru că ar fi aflat că, în 2004, când candidatul susţinut astăzi de PSD, Valer Dorneanu, era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi conducea o şedinţă în care trebuia să se desemneze un judecător la Curtea Constituţională a procedat la fel ca mine", a spus Anastase.

Ea a mai arătat că PSD a invocat o decizie a Curţii Constituţionale din 2008 care prevede că hotărârile Camerei Deputaţilor se iau cu majoritate simplă, dar legea în vigoare privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale nu a fost atacată la Curte.

"Avem o singură soluţie în acest caz: să cerem un punct de vedere de la Comisia juridică, care să fie votat de plen şi plenul este suveran", a adăugat Anastase.

Ea a mai spus că, în calitate de preşedinte al Camerei, doreşte să respecte legislaţia în vigoare şi ca numirea judecătorilor la Curtea Constituţională să fie conform legii.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că refuzul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, de a semna numirea lui Valer Dorneanu la Curtea Constituţională constituie o infracţiune, PSD urmând să se adreseze Parchetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici