Anastase: Rămân rezervată faţă de evoluţia şi aplicarea proiectului dărâmării gardului Parlamentului

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că a solicitat Secretariatului General un proiect tehnic privind costurile implicate în dărâmarea unei părţi a gardului Parlamentului, menţionând că rămâne rezervată în ceea ce priveşte evoluţia şi punerea în aplicare a acestui proiect.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Anastase: Rămân rezervată faţă de evoluţia şi aplicarea proiectului dărâmării gardului Parlamentului

Anastase: Rămân rezervată faţă de evoluţia şi aplicarea proiectului dărâmării gardului Parlamentului (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Cel puţin o parte a gardului Parlamentului trebuie dărâmat. Am solicitat Secretariatului General să ne facă un proiect tehnic pentru a vedea costurile care sunt implicate de un astfel de demers şi să vedem în acel moment decizia. Sperăm să avem proiectul tehnic în două săptămâni, să intre în dezbaterea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi să luăm o decizie asupra timpului", a spus Anastase.

Întrebată cum comentează obiecţia lui Adrian Năstase privind dărâmarea gardului, Roberta Anastase a precizat că speră ca Năstase să fie un susţinător al proiectului său.

"Rămân rezervată în ceea ce priveşte evoluţia şi punerea în aplicare a acestui proiect. Eu sper ca domnul Adrian Năstase să fie un susţinător al acestui proiect şi împreună să decidem şi un timp de punere în aplicare, în momentul în care vom vedea costurile tehnice. Discutăm despre soluţiile de finanţare", a spus Anastase.

Întrebată dacă prin dărâmarea gardului Parlamentului oamenii vor percepe Legislativul ca fiind o instituţie mai deschisă, preşedintele Camerei Deputaţilor a menţionat că acest gard reprezintă "simbolul legăturii rupte între parlamentari şi cei aleşi", precizând că "nu există Parlament în Europa care să fie înconjurat de ziduri".

"Cu siguranţă este un pas înainte înţelegând că în primul rând trebuie să dai jos nişte bariere, fie ele cu o existenţă fizică, fie pur şi simplu în relaţia pe care noi o avem cu cei care până la urmă ne dau votul lor. Şi această barieră, zidul Parlamentului, reprezintă un simbol al unei legături rupte între noi şi cei aleşi. Acesta este mesajul şi eu cred că acest demers trebuie să meargă până la capăt şi mă bucur că pe zi ce trece sunt tot mai mulţi adepţi din rândul parlamentarilor. Zona din faţa Parlamentului este una pe care trebuie să le-o redăm bucureştenilor şi o zonă care să nu mai fie rezervată numai parlamentarilor. E o temă mai veche pornită chiar din zona societăţii civile instituţionalizate, care de-a lungul timpului a tot revenit", a mai spus Anastase.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, că va depune, în două săptămâni, un proiect de lege care să vizeze dărâmarea gardului Parlamentului, menţionând că oamenii trebuie să aibă acces la clădirea Legislativului.

Anastase a adăugat că şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a spus că va susţine un astfel de proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici