- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anastase: Raportul CE privind justiţia din România este "obiectiv şi tehnic"
Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a declarat joi că raportul Comisiei Europene privind justiţia este "un raport obiectiv şi tehnic" arătând că noul Parlament a făcut câteva progrese importante în cazul solicitării procurorului general privind Adrian Năstase.
Anastase: Raportul CE privind justiţia din România este "obiectiv şi tehnic" (Imagine: Mediafax Foto)
În legătură cu critica adresată Parlamentului României , privind blocarea unor dosare, Roberta Anastase a spus că noul Parlament a făcut câteva progrese importante.
Ea a menţionat faptul că Biroul Permanent al Camerei a decis, miercuri, să înainteze plenului acestui for legislativ solicitarea procurorului general în cazul lui Adrian Năstase.
Roberta Anastase a declarat că raportul Comisiei Europene se referă la perioada iunie 2008-ianuarie 2009 şi "acoperã activitatea fostului Parlament".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Ea a arătat că speră ca Parlamentul să dea aviz favorabil în cazul începerii urmãririi penale a deputatului Adrian Nãstase.
"Sunt convinsã cã Parlamentul va da aviz favorabil acestui caz, în sensul ca Parlamentul sã încuviinţeze începerea urmãririi penale în cazul lui Adrian Nãstase", a spus preşedintele Camerei.
Ea a arătat cã îşi doreşte ca "Parlamentul să nu mai fie un factor de blocare a unor dosare şi să fie scos din acest proces din justiţie", iar "imunitatea sã fie egalã pentru toţi parlamentarii” şi sã se refere exclusiv la declaraţiile politice fãcute de cãtre aceştia şi la vot.
"Noul Parlament şi-a asumat încã de la început rolul de a fi un factor legislativ şi nu de a se substitui justiţiei", a precizat Roberta Anastase.
Anastase a mai spus că există o opinie majoritarã legată de Codurile (civil şi cel penal-n.r.) şi anume ca aceste Coduri sã fie trecute prin procedurã de urgenţã prin Parlament, termenul fiind jumătatea lunii iunie.
Anastase a mai spus că la începutul sesiunii parlamentare a primit o scrisoare din partea preşedintelui ţării care solicita ca Parlamentul să asigure sprijinul privind reformele în domeniul justiţiei.
Citeşte şi:
Raport CE: Viteza progreselor în reforma justiţiei nu a fost menţinută
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO