Anastase: România, cel mai bun şi mai sincer prieten al Moldovei

România este cel mai bun, mai sincer şi mai constant prieten al Republicii Moldova, dar şi principalul avocat al Moldovei pe plan european, a declarat, sâmbătă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, la Chişinău, cu ocazia împlinirii a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Anastase: România, cel mai bun şi mai sincer prieten al Moldovei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Republica Moldova are astăzi ocazia să se racordeze la economia, valorile şi standardele europene, iar sprijinul României nu va lipsi şi nu va întârzia niciodată pe acest parcurs european", a menționat Anastase, citată de jurnal.md.

Conform sursei citate, Roberta Anastase a menţionat că manifestările care au loc la Chişinău, cu ocazia împlinirii a 92 de ani de la unire, demonstrează că societatea civilă din Republica Moldova simte şi ştie cel mai bine semnificaţia acestui moment istoric.

"La 27 martie 1918 a fost luată o decizie curajoasă şi într-un moment dificil. Ideea europeană este la fel de importantă acum pentru Moldova, la fel cum a fost şi Unirea în 1918", a conchis Anastase, potrivit jurnal.md.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a participat, sâmbătă, la Chişinău, la ceremoniile dedicate împlinirii a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

Conform anunţului de presă transmis vineri de Direcţia pentru relaţii publice a Camerei Deputaţilor, în programul Robertei Anastase la Chişinău figurau participarea, alături de oficialităţile locale, la manifestările dedicate acestui eveniment şi la depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare din Grădina publică din Chişinău, o vizită la Liceul "Onisifor Ghibu", unde urma să facă o donaţie de carte din partea României, participarea, împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, la masa rotundă cu tema "Hotărârile istorice ale Sfatului Ţării şi integrarea Basarabiei în sistemul interbelic de valori europene", eveniment găzduit de Uniunea Scriitorilor din Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici