Anastase: Se vorbeşte de reorganizare din 2003, PSD nu a avut puterea să se opună baronilor

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial luni, 4 iulie.)

4 afișări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, spune că se discută din 2003 de reorganizarea administrativă a României în regiuni, dar că PSD "nu a avut puterea să se opună baronilor locali", Anastase spunând că, dacă se mergea pe varianta "8 plus 2", cele două judeţe ar fi avut "un handicap".

Roberta Anastase a afirmat, luni, la Ploieşti, în cadrul unei dezbateri, că se discută încă din anul 2003 despre "o viziune" privind reorganizarea administrativă a României în regiuni, însă la acea vreme "PSD nu a avut puterea să se opună baronilor locali", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anastase a explicat că ideea de a împărţi România în opt regiuni este făcută pe baza unor studii.

Aceasta a adăugat că, "dacă partenerii de la UDMR acceptau varianta "opt plus doi" se mergea mai departe, dar "cele două judeţe ar fi pornit cu un handicap".

La rândul său, vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a arătat că "ceea ce numim azi judeţe sunt structuri prea mari ca să rezolve problemele reale ale cetăţenilor şi prea mici ca să asigure dezvoltarea României".

Potrivit lui Voinescu "cu o singură excepţie" nu există niciun caz în care două sau trei Consilii Judeţene să se pună de acord şi să facă împreună un drum.
Deputatul democrat-liberal a dat ca exemplu Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, arătând că în cadrul acestuia "s-au făcut investiţii de relevanţă minoră" întrucât autorităţile locale nu colaborează între ele.

"Trebuie să gândim în numere mari, să abordăm o gândire regională", a spus Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici