„Este opţiunea dumnealor, este foarte important să înţelegem că suntem în Parlament nu ca să ne iubim unii cu ceilalţi, ci ca să-i reprezentăm pe români. Contez pe responsabilitatea fiecăruia dintre noi şi cred că este important să ne gândim la misiunea pe care o avem în Parlamentul României, şi nu despre cum ne plac sau nu anumite persoane”, a spus Anastase.
Întrebată cum comentează faptul că reprezentanţii opoziţiei intenţionează să nu se prezinte la dezbaterile privind Legea pensiilor, Roberta Anastase a apreciat că fiecare dintre parlamentari „trebuie să dea seama în faţa celor care i-au votat”.
Ea a precizat că a făcut apel la parlamentari să vină la şedinţele Camerei Deputaţilor.
Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, luni, că cererea de reexaminare a Legii pensiilor reprezintă un gest formal, de imagine, întrucât parlamentarii nu vor putea discuta legea în ansamblu, el precizând că liberalii nu vor participal la BP al Camerei, când se va discuta această temă.
„Am reconfirmat decizia cu privire la strategia grupului parlamentar de la Cameră: nu vom participa la şedinţele de Birou Permanent şi nici la cele de plen conduse de Roberta Anastase – inclusiv când se va pune problema cererii de reexaminare – până la demisia Robertei Anastase”, a spus Voicu.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa BPN, că deputaţii PSD nu vor participa la şedinţele Camerei Deputaţilor până la demisia Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al acestui for legislativ.
El a precizat că deputaţii social-democraţi nu vor participa la rediscutarea Legii pensiilor, dar nici a altor legi în Camera Deputaţilor până când Roberta Anastase nu va demisiona sau nu va fi înlocuită din funcţia de preşedinte.
Ponta a menţionat că PSD nu îşi va schimba această decizie nici dacă şedinţele Camerei vor fi conduse de unul dintre vicepreşedinţi.
Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor a fost suspendată, luni, pentru a şasea oară în ultima perioadă, din lipsă de cvorum, de la această şedinţă dar şi de la reuniunea liderilor grupurilor parlamentar absentând reprezentanţii PSD şi PNL.
Activitatea Camerei Deputaţilor este marcată de blocajul generat de boicotul parlamentarilor PSD şi PNL, care nu mai participă la întrunirile Biroului Permanent în semn de protest faţă de modul în care a fost adoptată Legea pensiilor, dar şi de absenţa deputaţilor de la lucrările comisiilor.