Anchetă a ISJ Cluj la o grădiniţă unde copiii au dansat pe imnul PDL în faţa primarului Sorin Apostu

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj a constituit o comisie care va face verificări la Grădiniţa "Mica sirenă" din Cluj-Napoca, unde copiii au dansat, de 8 Martie, în faţa primarului Sorin Apostu, pe melodia imnului PDL "Verde-nrourat", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
4 afișări

Reacţia ISJ vine după ce, marţi, mai mulţi copii de la grădiniţă au participat la un spectacol desfăşurat în prezenţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a preşedintelui clubului "U" Mobitelco, Mircea Cristescu, şi a Aurorei Dragoş, consilier la Direcţia Judeţeană de Sport. În cadrul spectacolului, copiii, îmbrăcaţi în costume populare, au dansat pe ritmurile imnului PDL, "Verde-nrourat".

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de ISJ Cluj, conducerea instituţiei îşi exprimă dezaprobarea faţă de astfel de manifestări, care suprapun "în mod nedorit şi ilegal aspecte ale vieţii politice cu cele ale actului educativ".

"Considerăm regretabil incidentul şi ne exprimăm dezaprobarea faţă de astfel de manifestări, care suprapun în mod nedorit şi ilegal aspecte ale vieţii politice cu cele ale actului educativ. ISJ Cluj a solicitat direcţiunii Grădiniţei «Mica sirenă» explicaţii, a constituit o comisie care va verifica aspectele semnalate şi va lua măsurile care se impun, în conformitate cu prevederile legale în vigoare", se arată în documentul citat.

Reprezentanţii ISJ Cluj au precizat că instituţia s-a sesizat cu privire la faptul că, în 8 martie, la Grădiniţa "Mica sirenă" din Cluj-Napoca, în cadrul unei manifestări de natură educaţională - promovarea proiectului "Să creştem sănătos", care îşi propune iniţierea în practicarea baschetului a copiilor preşcolari, printr-un parteneriat cu Federaţia Română de Baschet şi cu Primăria Cluj-Napoca - "s-a desfăşurat un moment de spectacol festiv care a inclus şi o melodie cu conotaţii politice".

Conducerea ISJ Cluj roagă profesorii şi întregul personal din sistemul de învăţământ preuniversitar "să disocieze clar activităţile politice, în care, dacă e cazul, sunt implicaţi, de activităţile educative şi didactice de natură profesională pe care le desfăşoară".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici