ANCOM informează Comisia Europeană despre sesizările primite în contextul procesului electoral

ANCOM a anunţat joi că a solicitat platformelor sociale tratarea cu maximă prioritate a sesizărilor transmise de AEP şi va informa Comisia Europeană cu privire la sesizările primite în contextul procesului electoral.

Urmărește
169 afișări
Imaginea articolului ANCOM informează Comisia Europeană despre sesizările primite în contextul procesului electoral

ANCOM informează Comisia Europeană despre sesizările primite în contextul procesului electoral

Potrivit unui comunicat al ANCOM; instituţia a primit miercuri seara de la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării două sesizări înregistrate pe parcursul zilei pe platforma proprie, care semnalau diverse aspecte cu privire la conturile de social media ale unora dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale.

„În acest context, având în vedere rolul ANCOM de coordonator naţional al serviciilor digitale, precum şi afirmaţiile vehiculate în spaţiul public cu privire la eventuale acţiuni ce afectează integritatea alegerilor, ANCOM a tratat cu maximă celeritate sesizările primite şi a luat legătura cu Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), autoritatea responsabilă de buna desfăşurare a procesului electoral. AEP, care a primit, de asemenea, sesizările, le-a înaintat către platformele sociale vizate spre verificare”, se arată în comunicat.

Totodată, ANCOM anunţă că a solicitat platformelor sociale vizate tratarea cu maximă prioritate a sesizărilor transmise de către AEP şi va informa Comisia Europeană cu privire la sesizările primite în contextul procesului electoral.

„Platformele online sunt exclusiv responsabile pentru analizarea sesizărilor şi determinarea veridicităţii acestora”, transmite ANCOM.

ANCOM susţine că nu poate să se pronunţe asupra legalităţii sau ilegalităţii unui conţinut publicat ce nu intră în sfera sa de competenţă.

„Autorităţile sau instituţiile publice care au atribuţii cu privire la supravegherea unui anumit sector sau domeniu de activitate, denumite autorităţi relevante, au posibilitatea de a emite ordine împotriva conţinutului ilegal sau ordine de furnizare informaţii, în acord cu art. 9 şi 10 din Regulamentul privind servicii digitale. Ordinele pot fi emise şi de către autorităţile judiciare în cadrul acţiunilor, activităţilor ori procedurilor desfăşurate de acestea potrivit competenţelor legale conferite. Altfel spus, autorităţile care au competenţe în mediul offline într-un anumit domeniu au aceleaşi competenţe şi în mediul online. Ca atare, autorităţile pot lua măsuri împotriva conţinutului ilegal în mediul online în funcţie de domeniul pe care îl gestionează”, susţine ANCOM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici