- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.01.2013, 13:15)
- Cristian Fierbinteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andreea Paul: Documentul prezentat joi de Ponta ar trebui să se numească "Starea Naţiunii Minţite"
Deputatul PDL Andreea Paul susţine că documentul prezentat joi de premierul Victor Ponta este "un exerciţiu de amăgire a românilor" şi ar trebui să se numească, de fapt, "Starea Naţiunii minţite", ea prezentând cinci recomandări pe teme economice pentru Guvern.
Urmărește
390 afișări
Andreea Paul: Documentul prezentat joi de Ponta ar trebui să se numească "Starea Naţiunii Minţite" (Imagine: Razvan Chirita / MediafaxFoto)
"«Starea naţiunii» de ViVictor Pontae numeşte de fapt «Starea Naţiunii minţite» de Victor Ponta. Documentul prezentat ieri este un exerciţiu de amăgire a românilor. Ştia care este starea datoriilor şi a restricţiilor bugetare şi anul trecut, dar nu a ezitat nicio secunda să ne mintă cu zâmbetul pe buze. Constatarea este simplă: au trecut alegerile, Premierul nu-şi poate îndeplini promisiunile cu care a câştigat turnirul electoral. În spatele cifrelor se ascunde realitatea crudă: românii o vor duce şi mai prost în 2013", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moldova își crește bugetul pentru apărare. Parlamentul a aprobat o nouă strategie pe 10 ani
-
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale
-
Criza politică din Coreea de Sud se adânceşte: Parlamentul a votat şi pentru destituirea preşedintelui interimar
-
Putin afirmă că premierul slovac Robert Fico s-a oferit să intermedieze negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina
Ea amenţionează că datoria publică va creşte în continuare, absorbţia fondurilor europene va fi slabă, investiţiile publice vor fi modeste. "Victor Ponta a fost, este şi va fi un premier-spectator într-un moment în care România are nevoie de un premier-decident. La 8 luni după ce a ajuns la Palatul Victoria, Victor Ponta ne vorbeşte în continuare cum are el de gând să guverneze, neglijând s-o şi facă efectiv. Guvernul va lua hotărâri derutate în privinţa propriilor scandaluri create: cotei unice, introducerii impozitului progresiv, TVA-ul redus la alimente, reducerea CAS, mărirea salariului minim etc", susţine Andreea Paul.
Potrivit acesteia, Ponta a dat numeroase detalii ce s-au dovedit praf în ochi. "Iată câteva esenţiale: A. Legea pensiilor impune Guvernului USL indexarea pensiilor cu 5,7%. Domnul Ponta a anunţat că va indexa pensiile cu rata inflaţiei, pe care dânsul o vede la 4%, dar uită că inflaţia e semnificativ mai mare şi că trebuie să adauge şi diferenţa de creştere reală a salariului mediu brut; B. Am aflat de la premierul Ponta că Guvernul său şi-a propus să atragă 2,5 miliarde de euro fonduri europene în 2013. Este o prognoză extrem de optimistă pentru un premier care în 2012 a atins recordul negativ absolut în materie – zero euro atraşi în luna septembrie; C. Am văzut un premier care vorbeşte în termeni laudativi de acordul cu FMI al României, care recunoaşte că acest acord cu FMI a produs efecte bune pentru România. Este acelaşi Victor Ponta care acum un an, când vorbea din opoziţie, ne spunea, împreună cu aliaţii săi liberali, că va rupe acordul cu FMI; D. Victor Ponta a vorbit despre o prioritizare a investiţiilor din bani publici şi de faptul că a găsit 6.000 de investiţii începute. Fără să vrea, a recunoscut meritul guvernărilor PDL. La instalarea primului Guvern, la finele lui 2008, în România erau începute simultan peste 45.000 de proiecte de investiţii. Haotice, consumatoare de resurse şi neglijate", scrie Andreea Paul.
Ea afirmă că premierul nu are soluţii. "Soluţiile există. Iată-le! 1. Prezentarea proiectului de buget cu măsuri ferme şi transparente pentru a stimula creşterea economică: să-l afişeze pe site-ul fiecărei instituţii publice, inclusiv cu execuţia lunară pe parcursul anului; 2. Prezentarea pachetului de măsuri pentru relansarea economică, proiectele de investiţii prioritare pentru acest an şi modul în care va îmbunătăţi absorbţia fondurilor europene. Românii îşi doresc locuri de muncă, nu vor să stea cu mâna întinsă dupa ajutoarele statului; 3. Continuarea fără întârziere a reformelor din sănătate, educaţie, pensii, salarizarea în administraţia publică şi din companiile de stat; 4. Analize de utilitate a cheltuirii banului public şi analize cost-beneficiu pe marginea fiecărui buget instituţional public – să readucem în discuţie coeficientul de utilizare productivă a banului public şi a timpului de muncă a funcţionarilor publici; 5. Prezentarea de rapoarte anuale de progres pentru fiecare domeniu în parte, aşa cum se întâmplă în lumea civilizată şi cum am început să facem în guvernul condus de PDL. Altfel, naţiunea îi va răspunde Premierului şi USL-ului majoritar, curând, în termen de şase luni, cu un raport usturător, al căderii în sondajele de încredere şi susţinere, numit «Starea Naţiunii Dezamăgite şi Abandonate»", scrie Andreea Paul.
Premierul Victor Ponta a prezentat, joi, "starea naţiunii", adică situaţia datoriilor acumulate, banii din bugetul pe 2013 şi proiectele care se vor putea duce la îndeplinire în următorii patru ani, în baza alocărilor bugetare multianuale.
Citește pe alephnews.ro: Platforma de socializare X a lui Elon Musk devine un experiment social
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 10:35
Surpriză: Producătorii ruşi ai rachetei Oreshnik au folosit instrumente occidentale