Andrei Alexandru anunţă că îşi depune candidatura conform actualului, dar şi viitorului Statut

Social-democratul Andrei Alexandru i-a transmis, marţi, o scrisoare secretarului general al partidului, Liviu Dragnea, pentru a-şi înscrie candidatura la şefia PSD, conform procedurii prevăzute de actualul Statut, dar şi celei din proiectul viitorului Statut al formaţiunii.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului Andrei Alexandru anunţă că îşi depune candidatura conform actualului, dar şi viitorului Statut

Andrei Alexandru anunţă că îşi depune candidatura conform actualului, dar şi viitorului Statut (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Andrei Alexandru menţionează, în scrisoare, că luni Comitetul Executiv al PSD a adoptat o serie de amendamente la Statutul aflat în vigoare, amendamente ce vor fi supuse aprobării Congresului din 20 februarie.

"Aşadar, ne aflăm în următoarea situaţie: un Statut adoptat de precedentul Congres, validat de Tribunal şi afişat pe site-ul PSD, aflat în prezent în vigoare şi un altul, aprobat de Comitetul Executiv şi care urmează să intre în vigoare după adoptarea lui de către Congres şi după validarea lui procedurală de către instanţa judecătorească competentă, adică după terminarea Congresului. Prin urmare, dacă la Congres se va opera conform procedurilor proiectului de Statut adoptat ieri (luni - n.r.) de CEx, atunci, în termeni de drept, unele rezoluţii ale Congresului ar putea fi lovite de nulitate. Este o atenţionare pe care îmi permit să o fac din timp, aşa încât dumneavoastră împreună cu conducerea operativă a partidului să luaţi măsurile necesare evitării unei atari posibilităţi", îi scrie Alexandru lui Dragnea.

Andrei Alexandru mai susţine că anunţul preşedintelui partidului, Mircea Geoană, conform căruia candidaturile pot fi depuse până joi, la ora 16.00, nu are temei legal nici în Statutul aflat în vigoare şi nici în proiectul de Statut adoptat de Comitetul Executiv.

"Totuşi. Pentru a mă asigura că nu ratez participarea la această competiţie, mă voi înscrie pe lista candidaţilor la preşedinţia PSD conform celor două proceduri: cea din actualul Statutul în vigoare şi cea din proiectul de Statut adoptat de CEx", menţionează Alexandru.

Pentru înscrierea pe baza actualului Statut, el scrie: "Subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, vă rog ca, în calitatea dumneavoastră de secretar general al PSD, să îndepliniţi demersurile procedurale administrative necesare pentru înscrierea mea pe lista candidaţilor la funcția de preşedinte al PSD la Comisia de Propuneri a Congresului. Vă rog, de asemenea, să faceţi demersurile necesare să pot participa şi lua cuvântul la Congres, pentru a-mi putea susţine candidatura. Fac această solicitare în temeiul art. 9, al. 3 din Statutul PSD şi art. 72 din Statutul PSD".

Andrei Alexandru menţionează că, în acest moment, nu are nici calitatea de delegat la Congres şi nici pe cea de invitat, iar, dacă această situaţie se menţine, atunci va fi pus în imposibilitatea de a-şi prezenta candidatura Comisiei de Propuneri şi proiectul său politic în faţa delegaţilor la Congres, fapt care ar fi în contradicţie cu Statutul PSD aflat în vigoare.

Pentru înscrierea pe baza proiectului de Statut, el scrie: "Subsemnatul Andrei Alexandru, membru PSD, vă rog ca, în calitatea dumneavoastră de secretar general al PSD, să îndepliniţi demersurile procedurale administrative necesare pentru înscrierea mea pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al PSD şi invitarea mea la Congres, eu nefiind pe lista delegaţilor. Anexez la prezenta: CV, Declaraţia de avere, Declaraţia de interese şi Declaraţia pe proprie răspundere că nu am colaborat cu Securitatea ca poliţie politică. În privinţa echipei cu care mă voi prezenta la vot în faţa Congresului, vă cer îngăduinţa de a o face cunoscută cât mai curând, înaintea începerii Congresului, aşa încât să nu creez probleme tehnice legate de multiplicarea buletinelor de vot".

Andrei Alexandru precizează că "un text asemănător" i-a transmis şi lui Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici