Andrei Alexandru: Declaraţia lui Văcăroiu nu e o ameninţare cu suspendarea

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului, Andrei Alexandru, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că declaraţia făcută de Nicolae Văcăroiu vineri, nu este o ameninţare cu suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, ci un apel pentru respectarea Constituţiei.

Urmărește
18 afișări
Imaginea articolului Andrei Alexandru: Declaraţia lui Văcăroiu nu e o ameninţare cu suspendarea

Andrei Alexandru: Declaraţia lui Văcăroiu nu e o ameninţare cu suspendarea (Imagine: Mediafax Foto)

"Declaraţia făcută de preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, vineri, la Piteşti, nu este o ameninţare cu suspendarea din funcţie a şefului statului, Traian Băsescu, ci trebuie interpretată ca pe un apel pentru respectarea Constituţiei", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru.

Acesta a precizat că, înainte de începerea campaniei electorale, a existat iniţiativa ca Senatul României să adopte o declaraţie prin care această instituţie să facă apel către preşedintele Traian Băsescu pentru respectarea Parlamentului şi a celorlalte instituţii ale statului, în condiţiile în care Parlamentul fusese numit de şeful statului "Marea adunare naţională", iar o serie de politicieni, jigniţi de acesta.

"În acel moment, preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, nu a considerat oportună adoptarea unei asemenea declaraţii, dar atitudinea partizană a şefului statului, pe perioada campaniei, şi mult în afara Constituţiei, l-a determinat să facă acest apel, prin intermediul declaraţiei de vineri, de la Piteşti", a mai menţionat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului.

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, la Piteşti, că şeful statului, Traian Băsescu, "încalcă tot mai des Constituţia, iar dacă va continua pe această linie poate avea şi surpriza unei noi suspendări", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PDL Emil Boc a declarat, sâmbătă, că PSD pregăteşte o nouă lovitură de stat de genul celei încercată anul trecut la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu privind posibilitatea unei noi suspendări a şefului statului.

Preşedintele PSD Mircea Geoană a calificat, sâmbătă, afirmaţiile liderului PDL Emil Boc privind pregătirea de către social-democraţi a unei "lovituri de stat" drept o diversiune generată de disperarea PDL că pierde localele şi a negat existenţa unei discuţii în PSD privind suspendarea lui Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici