- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andrei Alexandru îi cere lui Mircea Geoană să nu mai candideze pentru şefia PSD
Andrei Alexandru îi cere liderului PSD Mircea Geoană, printr-o scrisoare deschisă, să se retragă din competiţia pentru şefia partidului, apreciind că un astfel de gest ar mai atenua din "spectacolul grotesc" din aceste zile, el anunţând totodată că şi-a depus oficial candidatura pentru şefia PSD.
Andrei Alexandru îi cere lui Mircea Geoană să nu mai candideze pentru şefia PSD (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Dacă vă pasă într-adevăr de soarta viitoare a PSD şi a milioanelor de cetăţeni, care nu mai găsesc alternativă la halucinanta guvernare Băsescu-Boc, vă rog să vă retrageţi din competiţia pentru preşedinţia partidului. Ar fi un gest de demnitate din partea dumneavoastră, care ar mai atenua spectacolul grotesc care se desfăşoară în aceste zile sub ochii uluiți ai opiniei publice", îi scrie Andrei Alexandru liderului PSD.
El susţine totodată că realegerea lui Geoană ca preşedinte al PSD "ar instituţionaliza incompetenţa".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
-
Ciolacu: Sărbătoarea Crăciunului ne reaminteşte valoarea comuniunii şi a dorinţei de a face bine
-
Marii investitori în fondurile private de acţiuni se plâng că sunt blocaţi în China şi nu mai pot ieşi
-
Lumea înverzeşte: succese majore în lupta împotriva schimbărilor climatice
Potrivit lui Andrei Alexandru, în 2004, Adrian Năstase a pierdut în turul doi al alegerilor prezidenţiale din cauza "nefericitei declaraţii" a lui Geoană, conform căreia PSD nu avea nevoie de voturile PRM, acestea fiind făcute, astfel, "cadou" lui Traian Băsescu. "Această gafă de proporţii, absolut involuntară, v-a adus nedorita şi longeviva etichetă pusă de Ion Iliescu", susţine el.
"În 2008, aţi împins partidul la guvernare alături de duşmanul său natural, Traian Băsescu, planul acesta fiind unul mai vechi, de când l-aţi mandatat în 2007 pe Ilie Sârbu, fără acordul organismului statutar al PSD, să negocieze intrarea la guvernare alături de PDL. V-aţi recunoscut greşeala abia acum, când scuzele şi părerile de rău nu mai ajută la nimic. În 2009, Mircea Geoană, aşa cum singur a recunoscut, şi-a anulat propriile şanse de a câştiga alegerile prezidenţiale prin vizita fără scop şi inoportună la omul de afaceri Vântu", mai scrie el.
Andrei Alexandru mai susţine că, în februarie 2010, "gafele şi erorile" liderului PSD sunt legate de organizarea "sau mai bine zis de dezorganizarea" Congresului. "Ambiţiile dumneavoastră personale, concretizate printr-un comportament discreţionar în privinţa aplicării Statutului PSD, au dus partidul acum, în preajma Congresului, la un haos aproape total. Nu se mai ştie de la o oră la alta, care sunt procedurile şi regulile de desfăşurare a alegerilor la Congres. Nu se mai ştie după care Statut ne ghidăm. După ce Comitetul Executiv a aprobat votul de liste blocate, dumneavoastră aţi invalidat această decizie colectivă în urma unei întîlniri cu cîţiva colegi. Eu nu fac o judecată de valoare privind această răsucire cu 180 de grade, ci vă reproşez faptul că v-aţi arogat dreptul de a lua nestatutar şi discreţionar decizii, care privesc întregul partid", continuă el.
Andrei Alexandru îi mai scrie lui Geoană că tot "ambiţiile personale nemăsurate, dar mai ales nejustificate", ar fi transformat pregătirile Congresului într-un fel de "târg de job-uri, fără nici un fel de perdea": voturile delegaţilor din judeţe, contra funcţii la centru pentru preşedinţii de organizaţii judeţene.
"Dacă aţi fi condus pregătirile Congresului conform Statutului şi de o manieră colegială, nu v-aş fi scris această scrisoare, nu v-aş fi solicitat să vă retrageţi candidatura şi aş fi lăsat totul la judecata delegaţilor. Rămâneţi, vă rog, preşedinte al Senatului până la viitoarele alegeri parlamentare, faceţi-vă datoria faţă de cetăţeni şi partid din această funcţie şi lăsaţi locul altuia cu mai mult har în a conduce destinele PSD! Ar fi un mod demn de a vă recunoaşte erorile, care au dus PSD în poziţia a treia şi care ar ajunge ca PNŢCD, dacă ar fi condus în continuare de dumneavoastră. Retrăgându-vă din competiţie, aţi fi eliberat de presiunea votului şi, poate, aţi contribui la alegeri libere şi corecte, pentru relansarea partidului şi recâştigarea încrederii electoratului sub o nouă conducere", conchide el.
Andrei Alexandru precizează, în comunicatul de presă, că marţi şi-a depus şi înregistrat la sediul central al PSD o serie de documente necesare înscrierii pe lista candidaţilor la preşedinţia partidului, iar miercuri i s-a solicitat să aducă la partid alte câteva formulare necesare completării dosarului de înscriere. El menţionează că a depus şi aceste formulare suplimentare, acestea au fost verificate şi înregistrate, după care a primit asigurarea că se poate considera înscris pe lista candidaţilor la şefia PSD.
Termenul de depunere a candidaturilor pentru conducerea PSD expiră joi, la ora 16.00.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.