- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andrei Hrebenciuc şi-a lansat, la ASE, cartea "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice"
Andrei Hrebenciuc şi-a lansat, miercuri, în aula ASE, cartea "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice", la eveniment fiind prezenţi mama sa, tatăl său, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, dar şi prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, precum şi M.M. Stoica şi Dragoş Bucurenci.
Andrei Hrebenciuc şi-a lansat, la ASE, cartea "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice" (Imagine: Gândul)
Lansarea cărţii lui Andrei Hrebenciuc - scrisă la 26 de ani, înaintea susţinerii lucrării de doctorat - a beneficiat de caracterizările făcute chiar de profesorii săi: rectorul ASE, Ion Gh. Roşca, decanul facultăţii la care fiul deputatului PSD este preparator, Dinu Marin, coordonator al tezei de doctorat, precum şi Moisa Altar, profesorul care a prefaţat lucrarea lansată miercuri.
Unul dintre cei trei profesori care au prezentat cartea i-a fost profesor şi lui Viorel Hrebenciuc, care a absolvit facultatea de Cibernetică Economică şi Statistică, în 1977, iar altul - coleg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Andrei Hrebenciuc este foarte curajos. Lupta lui este să arate că este Andrei, nu Viorel. Andrei este preparatorul meu (preparator universitar doctorand, n.r.). Viorel a fost colegul meu", a spus rectorul ASE, Ion Gh. Roşca, care a apreciat că autorul a creat un "roman ştiinţific", iniţiind astfel un nou curent.
"Cartea e o reuşită. Este scrisă cu talent", a spus şi Moisa Altar, el ţinând în mod expres să-i felicite pe părinţii lui Andrei Hrebenciuc, având în vedere că i-a fost profesor şi tatălui acestuia, Viorel Hrebenciuc.
După aprecierile profesorilor săi, care nu s-au sfiit să constate că sala aulei ASE - arhiplină, de altfel - este înţesată de foarte multe domnişoare, şi să opineze că acestora le va plăcea "să aibă în inimă ceea ce vor citi din carte", Andrei Hrebenciuc a ţinut un discurs scurt, el fiind vizibil emoţionat.
"Este un eveniment pentru care merită să te naşti. (...)Nu voi începe prin a le mulţumi părinţilor, pentru că ar fi prea puţin. Părinţilor le voi mulţumi prin ceea ce voi face de-a lungul vieţii", a spus Andrei Hrebenciuc.
El a explicat, succint, motivul pentru care a ales să dea cărţii titlul "Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice" şi le-a cerut celor prezenţi, parafrazând un cunoscut autor din domeniul teoriei economice, să nu se complacă în postura de spectatori ai societăţii moderne.
"Toată viaţa este o iluzie: iluzia că suntem fericiţi, bogaţi sau importanţi. Singurul moment în care această iluzie dispare este atunci când trecem în nefiinţă şi vedem dacă istoria ne-a rezervat şi nouă un loc. (...) Şi vreau să-mi faceţi o promisiune: nu vreau să deveniţi nişte spectatori de primă clasă ai societăţii moderne. Caracterizarea nu e plăcută, sunt acei oameni destul de proşti încât să creadă că înţeleg ceea ce li se serveşte, dând crezare unor iluzii, în loc să fie conştienţi că realitatea e în altă parte", a spus Andrei Hrebenciuc.
După prezentare, Andrei Hrebenciuc a dat autografe pe cărţi celor care le-au cumpărat şi care au achitat, la standul de la intrarea în aulă, 35 de lei.
Printre cei care şi-au cumpărat cartea miercuri seară s-au numărat şi deputaţii PSD Valeriu Zgonea, Florin Iordache şi Georgian Pop.
Cartea are 240 de pagini şi două motto-uri: "Un prim pas în încercarea de a mulţumi părinţilor mei pentru educaţia primită", precum şi un citat din Sorin Cerin: "Cunoaşterea în sine este unicul adevăr care vede deşertăciunea acestei lumi, devenind necunoaştere pentru om, tocmai ca acesta să poată trăi iluzia".
Volumul are 13 capitole, printre care: "Capitalismul se autodevorează", "Criza bulbilor de lalea şi învăţăturile care nu au fost trase", "Iluzia proprietăţii - fundament al societăţii", "Descifrarea misterelor naturii umane", "Este creierul sursa iraţionalităţii deciziilor umane?".
După prezentarea cărţii, Andrei Hrebenciuc a acordat cu generozitate interviuri televiziunilor şi publicaţiilor prezente la eveniment.
Acelaşi lucru l-a făcut şi tatăl său, Viorel Hrebenciuc, dar discret. "Toată viaţa am încercat să nu îl acopăr cu personalitatea mea. Acum am văzut că, şi chiar dacă aş încerca să îl acopăr, nu mai e posibil", a spus Viorel Hrebenciuc.
Material de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO