Angel Tîlvăr, vizită la bazele militare din Kosovo: „Suntem mândri de militarii noştri”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit marţi cu cei peste 180 de militari români dislocaţi în bazele Camp Film City şi Camp Novo Selo din Pristina, Kosovo. „Securitatea se obţine prin contracararea provocărilor acolo unde acestea apar, pentru a preveni instabilitatea”, spune el.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Angel Tîlvăr, vizită la bazele militare din Kosovo: „Suntem mândri de militarii noştri”

Sursa foto: Facebook

„Suntem mândri de militarii noştri din teatrele de operaţii. Ei reprezintă cu cinste şi profesionalism România”, a declarat Tîlvăr pe Facebook.

În cadrul vizitei în Kosovo, ministrul Apărării a avut o întrevedere cu generalul-maior Özkan Ulutaş, comandantul misiunii KFOR. În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat obiectivele principale ale misiunii, subliniind angajamentul ferm al României în sprijinirea eforturilor de securitate în Balcanii de Vest. Tîlvăr a reiterat importanţa misiunii KFOR în asigurarea păcii şi a stabilităţii în această regiune strategică.

„În calitate de aliat NATO şi stat membru al UE, România este pregătită să îşi onoreze obligaţiile şi să susţină eforturile aliate pentru menţinerea securităţii şi promovarea păcii în regiunea Balcanilor de Vest”, a declarat Angel Tîlvăr.

El a adăugat că „lecţiile învăţate de România în cele trei decenii de participare la misiuni internaţionale arată că securitatea se obţine prin contracararea provocărilor acolo unde acestea apar, pentru a preveni instabilitatea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici