ANI a sesizat DNA în legătură cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu - 2 -

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în urma constatării unor indicii de comitere a unor fapte de corupţie de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, demers survenit verificării averii acestuia.

Urmărește
5 afișări

Agenţia Naţională de Integritate, în conformitate cu prevederile Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, a constatat în cazul lui Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, în urma procedurilor de evaluare, următoarele: încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, conform prevederilor art. 20, alin. (1) din Legea nr. 176/2010, coroborate cu prevederile art. 70 și art. 71 din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare; indicii temeinice privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, fapte prevăzute și pedepsite conform art. 132 și art. 12 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie; indicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită conform art. 292 din Codul Penal al României.

ANI s-a sesizat din oficiu la data de 10 noiembrie 2010, în urma publicării de către "Academia Caţavencu" a materialului de presă intitulat "Pe Argeş în jos, un fals în declaraţii frumos", care semnala posibila nerespectare de către Constantin Nicolescu a prevederilor legale privind completarea şi depunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese.

Constantin Nicolescu exercită, în prezent, al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în 16 martie 2011, acesta prezentându-se la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, pentru "a lua la cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare".

ANI a extins evaluarea şi asupra averii soţiei preşedintelui CJ Argeş, Viorica Nicolescu, precum şi a celor doi copii a lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici