Antal: În coaliţie este un consens cu privire la necesitatea descentralizării şi a grăbirii acesteia

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, după întrunirea grupului de lucru al coaliţiei pe tema reformei administrative, că există un consens privind faptul că procesul trebuie grăbit, subliniind însă că acesta n-ar trebui să însemne delegarea unor sarcini fără asigurarea banilor

Urmărește
7 afișări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, membru în grupul de lucru al coaliţiei care s-a întrunit, luni, pentru a discuta despre reforma administrativ-teritorială, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în coaliţie există un consens privind faptul că acest proces trebuie grăbit, subliniind însă că acesta n-ar trebui să însemne delegarea unor sarcini fără asigurarea banilor necesari.

"Acum s-a constituit un grup de lucru şi urmează să ne întâlnim din nou peste două săptămâni pentru a discuta despre reforma administrativ-teritorială", a spus Antal.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe a afirmat că, în opinia sa, este nevoie de o descentralizare reală a tuturor sarcinilor şi problemelor care pot fi rezolvate de administraţiile publice locale.

"Acest lucru înseamnă nu doar delegarea unor sarcini, ci şi a fondurilor necesare”, a spus edilul.

Antal şi-a exprimat convingerea că 95 la sută din probleme pot fi gestionate la nivel local, iar instituţiile deconcentrate, în urma descentralizării, pot fi eficientizate.

În opinia acestuia, problemele care nu pot fi rezolvate la nivel local ar trebui delegate la nivel judeţean, iar ceea ce nu pot prelua judeţele trebuie delegat regiunilor.

"Sunt convins de faptul că o descentralizare totală nu se poate realiza de la o zi la alta, dar observ că în cadrul coaliţiei există o voinţă. Important este că se porneşte un proces”, a afirmat Antal Arpad.

UDMR a respins, în 27 iunie, în şedinţa coaliţiei, toate propunerile PDL privind reorganizarea teritorială, astfel că s-a decis amânarea acestui proces.

Prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase declara că o comisie a reprezentanţilor coaliţiei urmează să analizeze până în toamnă subiectul regionalizării, în paralel urmând să aibă loc acţiunea guvernamentală de descentralizare.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, anunţa, în urmă cu o săptămână, că un grup de lucru al coaliţiei se va întruni în 11 iulie pentru a discuta despre problema reformei administrativ-teritoriale. Voinescu preciza că acest lucru a fost discutat la şedinţa BPN al PDL.

El spunea că democrat-liberalii vor fi reprezentaţi în acest grup de lucru de Mircea Hava, George Scripcaru, Dorin Florea şi Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici