Antonescu acuză că Băsescu foloseşte ANAF ca "organ de represiune" asupra lui Victor Ponta

Co-preşedintele USL, Crin Antonescu, susţine că şeful statului foloseşte ANAF ca "organ de represiune asupra lui Victor Ponta" pentru că liderul PSD "l-a deranjat" pe Traian Băsescu, Antonescu acuzând că nimeni nu verifică afacerile cu bani publici derulate de firmele lui Valeriu Stoica.

Urmărește
5 afișări

"A putut vedea toată România cum, dacă domnul Băsescu s-a supărat pentru că nu l-a putut trage de urechi pe un lider al opoziţiei, ci, dimpotrivă, a primit o replică foarte demnă, care l-a pus la punct, a doua zi a trimis un organ al statului, ANAF, pe care l-a transformat în organ de represiune asupra lui Victor Ponta, care este liderul celui mai mare partid de opoziţie din România", a spus Crin Antonescu, joi, într-o conferinţă de presă, la Ploieşti, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PNL a spus că nu susţine că Victor Ponta sau "oricine altcineva" nu trebuie să se supună legilor ţării.

Antonescu a adăugat că este "evident pentru oricine" că atâta vreme cât Traian Băsescu va conduce România "niciodată nu o să întrebe nimeni cum firmele de avocatură ale lui Valeriu Stoia câştigă fără să facă nimic sute de milioane de euro, a se vedea Monitorul Oficial".

"Nu verifică nimeni, sunt bani publici, luaţi de la noi, ăştia leneşi, beţivi şi cum ne mai face Băsescu", a spus preşedintele PNL.

Crin Antonescu a precizat că, în momentul în care Victor Ponta "l-a deranjat" pe Traian Băsescu, a doua zi ANAF "l-a chemat la ordin" pe Ponta.

"Şi Victor Ponta se va duce, pentru că nu are nimic de ascuns", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a afirmat, de asemenea, că "s-ar putea ca mâine Traian Băsescu să facă lucruri mai grave decât cele pe care le-a făcut ieri" şi că nimeni nu mai ţine evidenţa "tuturor aberaţiilor" şi a "lucrurilor nedemne de un şef de stat democratic" pe care le-a făcut Traian Băsescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care este solicitat să se prezinte pe 24 iunie la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008 şi cu registrul jurnal de încasări şi plăţi.

Adresa aparţine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie Fiscală Persoane Fizice.

Preşedintele PSD este avertizat, în finalul invitaţiei, că neprezentarea la ANAF constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, cu excepţia cazului în care nu sunt întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni.

Invitaţia primită de Ponta este datată 20 iunie 2011, zi în care două cotidiene centrale relatau că un control făcut de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şi Victor Ponta ca "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei. Potrivit relatărilor presei, în raportul făcut de ANAF se concluzionează că mai mult de jumătate din banii încasaţi de SCA "Şova & Asociaţii" de la Turceni şi Rovinari - 4,4 milioane de lei din 7,1 milioane, au fost plătiţi necuvenit în baza unor contracte întocmite defectuos, prin încălcarea prevederilor OUG 34/2006, privind achiziţiile publice.

În 21 iunie, la întâlnirea de la Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu i-a spus liderului PSD, Victor Ponta, că l-ar putea întreba despre banii de la Mintia şi Rovinari.

"Am o rugăminte. Încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de pe la Mintia sau Rovinari", a spus Băsescu, Ponta răspunzând că poate să-l întrebe orice. "Pot să răspund la toate întrebările", a adăugat preşedintele PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici