„Am speranţa că liderii UDMR înţeleg cu cine sunt înhăitaţi. Deci (liderii UDMR – n.r.) înţeleg că, în momentul în care ai un şofer nebun, rişti să ajungi în şanţ sau să-ţi pierzi viaţa. Evident, la figurat, viaţa politică. Eu cred că s-au speriat şi ei, aşa cum ne-am speriat mai mulţi la constatarea că un om iresponsabil ne conduce ţara. Pentru că e şi ţara lor. Trebuie să ştie şi ştiu, că dacă mâine cu complicitatea lor România e făcută în felul acesta, în bătaie de joc, destinul lor din acel moment este pentru totdeauna unit cu Traian Băsescu. Ori rămân numai ei în ţara asta şi avem partid unic şi stau 50 de ani la putere şi noi care apucăm să plecăm, care ne zice domnul Băsescu pe unde să stăm, ori vor avea soarta lui Traian Băsescu şi a PD, adică nu mai aude nimeni de ei în trei ani. Doar ca persoane fizice care au încălcat legea, la tribunal, respectiv ulterior puşcărie. Asta spune justiţia, nu o spun eu”, a afirmat Crin Antonescu, joi, la Ploieşti, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Preşedintele PNL a ţinut să precizeze că nu este şi nu a fost niciodată naţionalist şi că îi respectă pe maghiarii din România, însă nu poate fi de acord cu reorganizarea administrativ-teritorială a ţării aşa cum este ea susţinută de preşedintele ţării.
Întrebat cum ar putea fi pusă în aplicare, din punct de vedere legal, reorganizarea administrativ-teritorială, Antonescu a răspuns, ironic, că actuala putere poate trece legea reorganizării „nu prin asumare, ci şi prin dezbatere”.
„Suntem în faţa unor oameni care votează ca marii pianişti, la două mâini, la patru mâini, chiar şi cu picioarele”, a mai spus Antonescu.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că le-a spus reprezentanţilor UDMR, la Cotroceni, că maximul pe care îl poate oferi este o formulă de opt judeţe plus Harghita şi Covasna, separat, care să rămână aşa cum sunt acum, dar „niciodată unite”.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, miercuri, că în cadrul consultărilor de la Cotroceni s-a discutat despre o variantă de reorganizare administrativ-teritorială a ţării cu opt judeţe, plus Harghita şi Covasna, acestea rămânând separat, în actuala formulă. Kelemen a adăugat că această variantă propusă de preşedintele Traian Băsescu este „una de lucru”.