Antonescu: Aşteptăm clarificări de la UDMR în legătură cu declaraţiile oficialilor ungari

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după reuniunea Delegaţiei Permanente, că formaţiunea sa protestează faţă de declaraţiile pe care oficiali ai statului ungar le-au făcut referitor la organizarea teritorială a României şi aşteaptă clarificări de la UDMR.

Urmărește
6 afișări

"Delegaţia Permanentă a PNL îşi exprimă protestul foarte ferm faţă de declaraţii pe care oficiali ai statului maghiar le-au făcut privitor la lucruri care ţin de politica internă şi de organizarea teritorială internă a României", a spus Antonescu.

El a arătat că PNL deplânge lipsa de reacţie şi de poziţie a oficialităţilor române faţă de aceste declaraţii, el referindu-se explicit la preşedintele României şi la premier.

"Aşteptăm şi sperăm clarificări oficiale de poziţie de la UDMR, pentru că aici nu e vorba de lucruri accidentale, de întâmplări izolate, e vorba de o atitudine politică a Guvernului de la Budapesta faţă de care forţele politice din România şi autorităţile româneşti trebuie să se pronunţe", a mai spus Antonescu.

El a arătat că Delegaţia Permanentă a PNL a mandatat Biroul Politic Central să adopte un document de poziţie, să pună în discuţie la nivelul USL acest subiect şi să aibă un dialog cu UDMR în legătură cu această temă.

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, sâmbătă seară, la Târgu Mureş, unde a primit premiul "Gabor Aron", din partea CNS, că statul ungar sprijină dorinţa de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) este "legal, corect şi modern", este "viitorul naţiei şi porunca lui Dumnezeu".

Preşedintele Parlamentului Ungariei a spus că dorinţa de obţinere a autonomiei este întemeiată şi din punct de vedere moral, "corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor", iar maghiarii trebuie să aibă încredere în "succesul politicii naţionale".

"Avem încredere în forţa noastră, cerem doar drepturile care ni se cuvin în mod firesc", a mai spus Kover, subliniind că premiul primit nu îl consideră o recunoaştere a meritelor sale, ci o "indicaţie pentru viitor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici