Antonescu: Băsescu înţelege prin liberalism traficul cu carpete şi bişniţa de pe vapor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Craiova, la o întâlnire cu simpatizanţi liberali, că preşedintele Traian Băsescu înţelege prin liberalism "traficul cu carpete şi bişniţă pe vapor", transmite corespondentul MEDIAFAX.

5 afișări

El a spus că primul semn de dreapta al preşedintelui Traian Băsescu a fost în momentul în care acesta a intrat în posesia casei din strada Mihăileanu. "Există oameni care cred sau încearcă să ne convingă că a fi de dreapta înseamnă a fi contra PSD. Se întâmplă cel mai adesea ca atunci când eşti de dreapta să fii contra PSD, dar nu poţi defini dreapta prin asta. Primul semn de dreapta pe care l-a dat Băsescu a fost când a luat casa din Mihăileanu. A spus că nu o să mai stea în casa de la stat şi că va sta în casa lui. Aşa că şi-a dat casa de la stat în care apoi s-a mutat. Nu a mai stat în casa de la stat, ci a stat în casa lui, a lui Băsescu. Dacă asta înseamnă dreapta pentru cumetrii Patapievici, Tismăneanu, Pleşu, cine mai vor ei, pentru mine nu înseamnă asta dreapta", a spus Crin Antonescu.

El susţine că şeful statului înţelege prin liberalism "bişniţa cu carpete şi traficul de pe vapor".

"Eu nu înţeleg că eşti liberal sau de dreapta atunci când vii de 11 ori să eviţi dezbaterile din Parlament pe teme ca Legea Salarizării, Legea Pensiilor, Legea Educaţiei şi Codul Muncii. Dacă ăsta este liberalism, atunci domnul Boc este liberal, iar domnul Băsescu se înţelege că e liberal pentru că el înţelege prin liberalism traficul cu carpete şi bişniţă pe vapoare. Era liberalism în timpul socialismului", a mai spus Antonescu.

El susţine că nu doreşte să fie liberal alături de Elena Udrea şi Emil Boc. "Eu nu înţeleg că liberalism înseamnă «Daţi banii, fraţilor, toţi care plătiţi impozite, daţi-i toţi la mine, ca să-i împart eu cu băieţii mei, cu firmele mele». Ăsta este liberalismul lui Boc şi Băsescu. Luăm impozite de la toţi, îi executăm pe toţi, după care redistribuim. Cum? Aşa ca socialiştii? Nu! Noi suntem de dreapta. «Zi, Nuţi, ce băieţi ai pe listă? Ziceţi, băieţi, care sunt ai noştri?». Dacă ăsta e liberalism, atunci Emil Boc este liberal, doamna este liberală, iar eu nu sunt şi nici nu vreau să fiu liberal. Să poftească domnul Pleşu, cred că şi pofteşte, dar pe linie bugetară, să poftească domnul Tismăneanu, să poftească cine mai pofteşte", a mai spus liderul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici