Antonescu: Băsescu şi-ar dori un guvern PD-PNL, condus de un independent

Vicepreşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, la o întâlnire cu presa, că şeful statului îşi doreşte cel mai mult, în opinia sa, un Guvern PD-PNL, condus de un tehnician, un independent, şi că nu va mai apela la anticipate, în noua legislatură, ci va căuta o formulă "cât mai covenabilă".

Urmărește
19 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Băsescu şi-ar dori un guvern PD-PNL, condus de un independent

Antonescu: Băsescu şi-ar dori un guvern PD-PNL, condus de un independent (Imagine: Mediafax Foto)

"Probabil cel mai mult şi-ar dori să facă un Guvern PD-PNL. Sunt absolut convins, dacă poate (..) Deci nu va fi Stolojan. El, ( preşedintele României, n.r.) dacă va face, probabil chiar guvernul ăsta PNL –PD, îl va face cu un independent în frunte, un tehnician. Îi convine pentru că legitimează dreapta. E o mare problemă să facă guvern cu PSD", a spus Crin Antonescu, menţionând că şeful statului nu va condiţiona negocierile de numele premirului Tăriceanu.

"El (Băsescu, n.r.), pe orice discuţie rezonabilă cu PNL zice: Trebuie să discutăm despre guvernare...E absurd dacă zice: «Dar nu discut cu Tăriceanu!» pentru că atunci s-a oprit întradevăr. PNL are orgoliu şi spune: «Domnule, dacă nu discuţi cu Tăriceanu, care e preşedintele partidului, nu discuţi cu PNL. Dar nici PNL nu poate pune problema că nu discută cu Băsescu, dacă Tăriceanu nu e prim-ministru, nefiind primul partid»", a spus Antonescu.

În plus, liderul PNL a menţionat că Traian Băsescu va propune ca premier o altă persoană decât Mircea Geoană, în fruntea guvernului social-democrat.

"Băsescu o să facă următoarele manevre: dacă PSD iese clar în faţă, cum el se teme că se va întâmpla şi are şi varianta să ia un alt pesedist decât pe Geoană şi să le creeze lor o problemă şi dă şah. Ăla acceptă. Într-un partid cu oarecare probleme, poate să fie o mutare care să-i deruteze. Guvernul ăsta, făcut cu PDL sau cu PNL, va trece sau nu. Dacă nu trece, o să zică: "Dacă voi nu vreţi, să încercăm cu altcineva", a apreciat liderul liberal.

El a subliniat că Băsescu nu va mai apela la anticipate, în noua legislatură, ci va căuta o formulă "cât mai covenabilă".

"Băsescu este chiar un caz interesant de studiat. Nu prea are asistenţă, ci are instinct. Eu cred că Băsescu nu are nici el interes în anticipate, va căuta o formulă să treacă cu Parlamentul ăsta aşa cum va ieşi. Gândiţi-vă că acum el zice: «Domnule, am voie, fac ce vreau, îl pun pe Vasilică de pe stradă!», dar riscurile electorale sunt enorme. Băsescu s-a jucat patru ani pe claviatura asta, că de fapt Parlamentul ăsta nu reprezintă voinţa electoratului. Va căuta o formulă cât mai convenabilă în poziţia asta, maximizându-şi atuurile", a spus Antonescu.

În plus, Antonescu a spus că şeful statului "este un bun jucător, ca instinct" şi că o să vină cu o formulă "care să nu îi pună cu spatele la zid pe ceilaţi şi să radicalizeze conflictul, ci pur şi simplu să-i tenteze pe ceilalţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici