Antonescu: Boc, un tânăr "dotat din guriţă" la OASCR - de aceea poate proclama "ieşirea din criză"

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că premierul Emil Boc a fost un tânăr activ, harnic şi "dotat din guriţă" la OASCR, el apreciind că, având acest exerciţiu, prim-ministrul îşi permite în prezent să proclame orice, inclusiv "ieşirea din criză".

Urmărește
7 afișări

"Domnul Boc a fost un tânăr foarte, foarte activ la OASCR (Organizaţia Asociaţiilor Studenţilor Comunişti din România, n.r.). Era un regim totalitar, partid unic (...) Oamenii mai de bun simţ îşi vedeau de treabă, tinerii mai harnici şi mai dotaţi de la natură din guriţă, cum a fost şi a rămas domnul Boc până azi, se afirmau. Acolo ce puteai să înveţi? Să vorbeşti netulburat şi voios depre ceva paralel cu realitatea", a spus Antonescu, comentând astfel afirmaţiile premierului Emil Boc despre subiectul ieşirii din recesiune.

Antonescu a precizat că premierul Emil Boc a fost cel care a greşit atunci când a prezentat ieşirea din recesiune ca un fapt concret, identificabil temporal. "Domnul Boc, având acest exerciţiu (al OASCR, n.r.), nu are azi niciun fel de problemă în a proclama orice: ieşirea din criză, intrarea în criză. Domnia sa acum pare fie afectat şi să dea vina pe moguli - nu pe toţi, mogulii au şi ei perioade, când sunt mai buni, când sunt mai răi – şi îi atacă pentru că că ar fi prezentat ieşirea din criză drept o bruscă explozie de prosperitate. Domnul Boc e cel care a greşit în discursul său înflăcărat şi lipsit de judecată, ca la comunişti în tinereţea sa, pentru că a prezentat ieşirea din criză ca ieşirea din casă, ca un fapt concret identificabil la zi, oră şi minut", a opinat Antonescu.

Liderul liberal a subliniat că ieşirea din recesiune nu s-a produs pentru că nu este vorba doar de criza economică sau financiară, ci de criza de management public accentuată de Guvernul Boc. "Nu am ieşit din nicio criză. Evaluarea noastră e că nu vorbim doar de criză financiară, economică, ci de o criză de management public accentuată cu fiecare zi de acest Guvern profund incompetent, corupt şi mincinos. Noi ne afundăm în criză fără nicio legătură cu contextul economic european sau mondial", a spus Antonescu.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la o şedinţă a OT-PDL, că "televiziunile de atac ale mogulilor manipulează cu înverşunare orice poate fi pozitiv în ţară", preşedintele PDL afirmând că acest lucru arată disperarea cu care este privit faptul că partidul începe să adune capital politic.

"Vedeţi cu câtă forţă distructivă televiziunile de atac ale mogulilor atacă orice semn pozitiv din economie. Vedeţi cu câtă înversunare manipulează orice poate fi pozitiv cât de cât în această ţară, în aceste vremuri grele. De ce fac acest lucru? Pentru că ştiu că orice lucru bun se capitalizează la PDL şi lucrurile merg în această direcţie, a semnelor bune în economie şi că această gogoaşă înfuriată- alianţa socialistă, se dezumflă şi va pleca acolo unde îi este locul – în opoziţie. Acesta este viitorul alianţei socialiste după 2012 – opoziţia", a declarat Emil Boc.

El a criticat "manipularea cu ieşirea din recesiune" practicată, în opinia sa, de televiziunile de ştiri

"Cu câtă înverşunare încearcă să manipuleze oamenii, spunând dacă se iese din recesiune de ieri pe mâine, ar trebui să se găsească prosperitate pe stradă. A spus cineva aşa ceva vreodată, a spus vreun lider politic al României că a doua zi după ce se va ieşi din recesiune va fi lapte şi miere pe stradă? Recesiunea e o chestiune tehnică, care înseamnă două trimestre de creştere economică şi este semnul că lucrurile merg în direcţia creşterii economice. Este un simbol psihologic în primul rând, că lucrurile au luat o turnură pozitivă. Dar, pentru a compromite o eventuală ieşire din recesiune, atunci când INS va da datele oficiale, au încercat să decredibilizeze acest mesaj pentru oameni, acest semn pozitiv", a adăugat premierul.

La mijlocul lunii februarie, premierul a declarat că sunt semne că România va ieşi oficial din recesiune la sfârşitul lunii martie.

Pentru a ieşi tehnic din recesiune, economia unei ţări trebuie să înregistreze creşteri în două trimestre consecutive. În ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% faţă de cel anterior.

Institutul Naţional de Statistică va prezenta pe 13 mai evoluţia Produsului Intern Brut în primul trimestru din acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici