- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.05.2013, 19:49)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Bodea nu poate iniţia o moţiune dacă ţine la calitatea sa de membru al PNL
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că senatorul liberal Cristian Bodea nu poate iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb (PSD), dacă ţine la calitatea sa de membru al PNL, al USL sau al majorităţii parlamentare actuale.
Urmărește
127 afișări
Antonescu: Bodea nu poate iniţia o moţiune dacă ţine la calitatea sa de membru al PNL (Imagine: Mediafax Foto)
"Nu stă în disciplina unui partid sau a unei coaliţii ca împotriva propriului Guvern un senator sau un deputat să depună o moţiune simplă. Nu se poate nu pentru că un parlamentar, oricare, nu ar avea aceste drepturi. Le are, iar în calitatea de parlamentar le poate folosi oricând, oricum, fără să mai discute cu nimeni. Dar dacă ţine şi la calitatea sa de parlamentar membru al unui partid, al unei alianţe, al unei majorităţi, atunci nu o poate face", a spus Antonescu.
El a menţionat că, în situaţia în care Cristian Bodea are nemulţumiri, le poate ridica în cadrul grupului parlamentar şi, dacă acestea vor găsi o preocupare semnificativă, atunci se vor discuta în USL
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"Dar aşa, dacă ne vine într-o zi să iniţiem o moţiune ştiu eu - şi de cenzură putem să iniţiem aşa, cu semnături - sau o moţiune împotriva unui membru al Cabinetului, indiferent că e liberal, pesedist sau Daniel Constantin, asta nu se poate", a subliniat Antonescu.
Senatorul PNL Bihor Cristian Bodea "se gândeşte" la depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Mediului, Rovana Plumb, nemulţumit de atitudinea acesteia privind două proiecte de legi iniţiate de el şi de colegul său Valeriu Boeriu, cei doi spunând că "Guvernul nu ţine cont de parlamentari".
Cei doi senatori liberali de Bihor, Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu, care au iniţiat, la începutul acestui an, două proiecte de lege - unul pentru reglementarea exploatării gazelor de şist printr-o lege distinctă de cea actuală, a petrolului şi minelor, iar altul pentru înlocuirea timbrului de mediu cu o taxă de poluare de un ban pe litrul de combustibil, au explicat, joi, într-o conferinţă de presă, la Oradea, că "acum este o «democraţie guvernamentală» aşa cum pe vremea PDL a fost o «democraţie» prezidenţială, în care Guvernul nu ţine cont de parlamentari şi crede că datoria parlamentarilor este să voteze tot ce vrea".
Atât Cristian Bodea, cât şi Valeriu Boeriu au criticat poziţia ministrului Mediului, Rovana Plumb, faţă de cele două proiecte de lege iniţiate de ei, în condiţiile în care, pe de o parte, reacţia lui Plumb faţă de problema gazelor de şist este opusă celei a USL înainte de alegeri, iar, pe de altă parte, Guvernul nu a exprimat un punct de vedere în legătură cu iniţiativele lor.
"Ce s-a schimbat de la moţiunea de cenzură (împotriva Guvernului Ungureanu, din mai 2012 - n.r.) şi până acum? Pentru că dacă nu s-a schimbat nimic, nimeni nu mă poate lămuri că înainte gazele de şist erau ceva rău, iar acum sunt ceva bun", a spus senatorul Valeriu Boeriu.
El a adăugat că este nemulţumit de faptul că ministrul Mediului, Rovana Plumb, a promovat în Guvern un proiect de hotărâre care a fost adoptat, pentru începerea explorării-exploatării gazelor de şist în zona Costineşti-Vama Veche, deşi acest lucru contravine voinţei locuitorilor din zonă.
"Doamna ministru Plumb a declarat că nu va trece peste voinţa oamenilor, dar îi amintesc că, pe 9 decembrie, a fost un referendum valid la Costineşti. O mie de oameni au spus nu gazelor de şist şi doar 70 au fost de acord cu exploatarea lor. (...) Tot de undeva de la mare, chiar de la Costineşti cred, doamna Plumba a spus referitor la proiectul nostru de înlocuire a timbrului de mediu cu o taxă de poluare de un ban pe litrul de combustibil, aşa cum e şi în Germania, că nu vrea încă un bir asupra românilor. Am fost înduioşat, chiar dacă dânsa vrea să ia oamenilor 3.000 de euro la înmatricularea maşinilor în loc să ia un ban pe litrul de combustibil. Dânsa ştia însă foarte bine că nu era vorba de o nouă taxă, ci de înlocuirea uneia cu o alta, mult mai corectă şi care respectă principiul că trebuie să plăteşti dacă poluezi, nu dacă îţi cumperi pur şi simplu maşină", a afirmat Boeriu.
Întrebat dacă, având în vedere această situaţie, ar putea vota împotriva propunerilor Guvernului sau ale unor miniştri, prin moţiuni de cenzură sau moţiuni simple, senatorul Cristian Bodea a afirmat că se "gândeşte" la o moţiune simplă.
"O moţiune de cenzură depune opoziţia, dar la o moţiune simplă m-am gândit", a spus Bodea, fără a da alte detalii.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe