- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.05.2013, 18:13)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Dacă ar fi fost numai declaraţiile anti-Ponta, s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că s-ar fi pus problema excluderii lui Sorin Roşca Stănescu din partid dacă ar fi existat numai declaraţiile violente şi inacceptabile ale acestuia împotriva lui Victor Ponta, el arătând că excluderea nu s-a discutat pentru a nu crea o confuzie.
Urmărește
820 afișări
Sorin Roşca Stănescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Dacă nu ar fi existat povestea cu Parlamentul, povestea cu susţinerea unei legi acolo, povestea cu comisia parlamentară, şi ar fi existat numai declaraţiile violente, inacceptabile la adresa lui Victor Ponta sau la adresa partenerilor noştri din PSD, e foarte probabil că problema excluderii s-ar fi pus. Nu vrem să generăm însă o confuzie şi chiar şi partenerilor noştri le-am cerut să nu genereze confuzie", a precizat Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
El a arătat că Roşca Stănescu nu a fost sancţionat de BPN al PNL şi că decizia de a aplica pe viitor prevederile protocolului USL în cazurile de atacuri publice între colegi echivalează cu un avertisment.
"Victor Ponta, ca om politic, ca premier, ca preşedinte de partid, cap de familie, orice, poate să vină şi să spună că e inacceptabil să fiu în felul acesta atacat public de către un coleg de alianţă. E dreptul domniei sale. Dar nu trebuie să amestecăm asta cu faptul că un parlamentar a avut o iniţiativă care nu era susţinută de Guvern şi că iniţiativa aceea a trecut. Ca să nu existe riscul să se spună: «Uite, domnule, a trecut omul o iniţiativă parlamentară şi l-au exclus». Nu putem pune problema în termenii ăştia", a precizat Antonescu.
El a arătat că BPN al PNL a decis, în cazul lui Roşca Stănescu, să tragă un semnal de alarmă în legătură cu necesitatea strictă de a respecta întocmai şi în permanenţă protocolul USL referitor la interzicerea atacurilor publice între colegii de alianţă.
Citeşte şi:
Antonescu: Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să se despartă de partid şi de USL
Liderul senatorilor social-democraţi, Ilie Sârbu, declară că "PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea" ieşirile senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu, al arătând că "lucrurile degenerează" şi că PNL trebuie să ia o decizie.
Ilie Sârbu a amintit, la RFI, că la nivelul USL s-a luat în urmă cu câteva luni o decizie conform căreia "dacă unul dintre membri devine critic la adresa Uniunii, dacă creează prejudicii de imagine, automat va fi exclus".
"Nimeni nu s-a agăţat foarte tare de ea, ca la orice declaraţie, la orice ieşire publică să avem o reacţie, dar acum lucrurile degenerează, adică zi de zi se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om, o dată pe legi, o dată pe comisii. O dată îşi dă demisia din comisie, după ce-şi dă seama că a creat comisia, că ea poate să lucreze, după aia spune «nu mai vrem să lucrăm, plecăm, n-avem nevoie de poziţia domnului Bârsan, nici de poziţia comisiei juridice, ne dăm demisia şi plecăm». Deci se întrevede, aş putea spune chiar că se vede cu ochiul liber că cineva creează mereu-mereu conflicte la adresa premierului, la adresa noastră, a liderului de grup, a tuturor, a partidului în ansamblu, a PSD-ului, care e acuzat mereu, aţi văzut, că are caii la căruţă, că de-acuma face, îi dă sfaturi şi lui CrCrin Antonescue ar trebui să facă", a susţinut Sârbu, potrivit sursei citate.
Liderul senatorilor social-democraţi a spus că "PSD nu mai are niciun fel de dispoziţie de a trece cu vederea ieşiri de genul ăsta".
Ilie Sârbu a precizat că "discuţia a fost clară, deschisă ieri (miercuri-n.r.) în USL. Domnul Crin Antonescu are astăzi o şedinţă cu unii colegi din ţară şi vor trebui să ia o decizie, care le aparţine, nu ne aparţine nouă".
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că în cadrul Uniunii există "o problemă seriosă" care îl priveşte pe senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu, care ar fi dus o campanie împotriva PSD şi are "o agendă proprie".
"Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL (Sorin Roşca Stănescu, n.r.) , şi am cerut o poziţie clară a PNL. (...) Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie", a spus Ponta, precizând că "din fericire" acest articol din protocolul USL nu a fost invocat de la înfiinţarea Uniunii.
Citeşte şi:
Ponta: E o problemă serioasă în USL în cazul lui Roşca Stănescu. Aşteptăm poziţia oficială a PNL
Premierul a evitat să precizeze dacă a cerut sancţionarea lui Sorin Roşca Stănescu şi a susţinut că a solicitat poziţia oficială a PNL în acest caz.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei USL, că nu apreciază că în cazul senatorului PNL Sorin Roşca Stănescu există elementele pentru care să fie acuzat de ducerea unei campanii împotriva PSD sau a lui Victor Ponta, menţionând însă că a avut afirmaţii excesive.
Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan afirmă că prin acest gest protestează faţă de încercarea majorităţii din comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Antonescu: Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să se despartă de partid şi de USL
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%