Antonescu: Dacă Băsescu produce o frază în care eu cer armatei să lupte în Libia, atunci am astenie

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial marţi, 22 martie.)

3 afișări

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la Antena 3, că nu înţelege cu cine a vrut să polemizeze preşedintele Băsescu în declaraţia de la Cotroceni, menţionând că va admite că are astenie dacă şeful statului poate produce o frază în care preşedintele PNL cere armatei să plece în Libia.

"Referitor la pasajul acela pe care însuşi preşedintele, dacă aţi remarcat, destul de stânjenit, mi s-a părut mie, aşa, un pic tulburat, eu aş vrea să spun un singur lucru: dacă domnia sa poate produce o singură frază în care eu am cerut în aceste zile sau altădată ca Armata română să plece în Libia să lupte, atunci eu am astenie", a spus Antonescu.

El a precizat că nu a înţeles cu cine a vrut să polemizeze şeful statului când a făcut referire la solicitarea PNL de acum patru ani privind regragerea trupelor din Irak.

"Nu înţeleg cu cine a vrut să polemizeze preşedintele. Poziţia mea, şi a PNL, în general, pe aliniamentele de politică externă sunt cunoscute şi sunt consecvente şi cred că e mai important să vedem de acum încolo ce se întâmplă", a spus Antonescu.

Liderul liberal a precizat că el a exprimat, până acum, poziţia sa şi a PNL, conform căreia România s-a comporat "mediocru" şi "marginal" din punct de vedere politic într-o acţiune pe care aliaţii săi principali, respectiv SUA, Franţa şi Anglia au iniţait-o. "Dacă, de asemenea, nu a fost foarte clar ce am spus, mai spun o dată: România s-a comportat, prin preşedinte şi ministru de Externe, prin factorii săi de decizie şi de prezentare la nivel diplomatic - s-a comportat în opinia noastră, că nu e vorba numai de părera mea, exprim aici părerea PNL - s-a comportat mediocru, în cel mai bun caz marginal din punct de vedere politic", a spus Antonescu.

El a arătat că şansa de a face loc României din punct de vedere politic în acţiunea iniţiată de aliaţii săi a fost ratată. "Am avut o sfadă cu Sarkozy, ca să spun aşa, şi am ratat o şansă de a face din punct de vedere politic loc României într-o acţiune în care principalii noştri aliaţi, aliaţii cardinali de politică externă, SUA, Franţa, Marea Britanie, au iniţiat-o şi au fost implicaţi", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, după şedinţa CSAT, că luna martie îi aduce astenii de primăvară unui lider PNL, deoarece în 2007 acesta era "pacifist şi vroia soldaţii acasă, iar acum vrea să plece la război".

Preşedintele a adăugat că acest lider poate să plece singur la război dacă vrea. "26 marite 2007, deci cam acum patru ani, tot în luna martie şi tot cu o dată care începe cu 2: Domnule preşedinte Emil Boc, se spunea în scrisoarea deschisă, PNL vă solicită public să vă raliaţi deciziei de retragere a trupelor româneşti din Irak, anunţată de premierul României, domnul Călin Popescu Tăriceanu. Evident, trupele nu s-au retras pentru că aveam de îndeplinit o misiune care nu era terminată şi, cât timp eu voi fi preşedinte, România îşi va onora angajamentele până la capăt întotdeauna", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că CSAT a hotărât că România va participa la aplicarea embargoului legat de situaţia din Libia cu fregata Ferdinand şi cu doi ofiţeri de stat major, adică în total cu 207 militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici