Antonescu: Dacă pică Guvernul Boc, Băsescu va căuta, dacă e întreg la minte, un Guvern de tehnicieni

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în cazul în care Guvernul Boc pică, Traian Băsescu, "dacă e întreg la minte", va lua act că este preşedintele unei ţări în criză, cu Executiv respins social, şi se va aşeza la masa consultărilor pentru a căuta un cabinet de tehnicieni.

Urmărește
65 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Dacă pică Guvernul Boc, Băsescu va căuta, dacă e întreg la minte, un Guvern de tehnicieni

Antonescu: Dacă pică Guvernul Boc, Băsescu va căuta, dacă e întreg la minte, un Guvern de tehnicieni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă liberali au o strategie clară cu suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, Crin Antonescu a infirmat, la Realitatea TV, această ipoteză, explicând că "există o strategie privitoare la ceea ce vrea să facă PNL până la următoarele alegeri parlamentare".

"Domnul Vosganian vorbea despre suspendare dezvoltând o ipoteză, nu în sensul că există un plan, şi de astfel eu am şi precizat că nu e vorba o intenţie practică. Nu-i mai puţin adevărat însă că răul de acolo (de la preşedinte-nr) ni se trage. Responsabil, singurul responsabil, pentru tot ce face sau nu face acest Guvern e Traian Băsescu şi e clar că aşa cum ştim şi cum vedem comportamentul prezidenţial, chiar şi după o eventuală cădere a Guvernului Boc, vom avea mari probleme pentru că nu avem un preşedinte care să fie al întregii naţiuni, ci un preşedinte al unui partid, şi poate chiar al mai puţin decât atât", a spus liberalul.

Moderatorul a spus că tot preşedintele Traian Băsescu desemnează candidatul de premier, dacă pică Guvernul Boc, însă liderul PNL a menţionat că dacă e întreg la minte, Băsescu va lua act de faptul că este preşedinte al unei ţări aflate în criză cu Guvern căzut prin moţiune şi respingere socială şi se va aşeza la masa consultărilor, pentru găsirea unui program guvernamental de compromis pentru următoarele luni.

"Desemnează, dar ne întoarcem de unde am plecat. Dar desemenază, dacă e întreg la minte şi chiar ia act că e preşedintele unei ţări în criză, al cărei Guvern a căzut prin moţiune de cenzură şi în bună parte prin respingere socială, atunci se aşează la masă, caută un Guvern, după părerea mea nu poate fi decât de tehniceni pentru ceva vreme, că nu avem timp de combinaţi politice, şi eu cred că din toate propunerile care s-au făcut şi de la sindicate şi de la patronate şi de la celelalte partide politice se poate găsi un compromis de program măcar pentru lunile următoare", a mai spus Antonescu.

Despre declaraţiile premierului privind construcţia de autostrăzi şi măsurile pe care le ia Guvernul pentru criză, Crin Antonescu a precizat că pentru el Emil Boc "e ca şi cum nu ar avea majoratul, şi nu e responsabil".

Pe de altă parte, preşedintele PNL i-a dat dreptate liderului sindical Bogdan Hossu, invitat în emisiune, care vorbea de "lipsa culturii protestului democratic" la români, "instigând la proteste paşnice".

"Duminica asta, aşa că era o zi frumoasă, la Lisabona a fost manifestaţie paşnică, democratică, n-a spart nimeni capul nimănui, de circa 300.000 de oameni. În Lisabona, care este un oraş puţin mai mic decât Bucureştiul ca număr de populaţie, iar Portugalia e o ţară binişor mai mică decât România, situaţia protestatarilor din Portugalia nefiind nici pe departe atât de rea ca aceea a celor care vor fi în România victime(...) Acum ce fac eu, îndemn la proteste? Da, îndemn la proteste paşnice, democratice, dar e foarte clar că în momentul în care există din partea oamenilor, din partea străzii, din partea corpului social, o reacţie eficientă, puternică şi văzută, manifestată s-ar putea...", a spus liberalul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici