- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Deocamdată mă interesează să dezbatem moţiunea de cenzură şi să o votăm
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înainte de şedinţa BPC, referitor la declaraţiile liderului PSD Mircea Geoană şi declaraţiile UDMR, că pe liberali îi interesează ca moţiunea să fie dezbătută şi votată, poziţia PNL privind viitorul Guvern nefiind schimbată.
Antonescu: Deocamdată mă interesează să dezbatem moţiunea de cenzură şi să o votăm (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)
"Discutăm după ce totuşi se dezbate moţiunea de cenzură, nu? Deocamdată pe mine mă interesează să dezbatem moţiunea de cenzură şi să o votăm, să cadă Guvernul. În general ştiţi care e poziţia, nu s-a schimbat", a susţinut liderul PNL.
PDL contează pe UDMR şi pe reprezentanţii minorităţilor, dar şi pe parlamentari PNL şi PSD, la votul moţiunii de cenzură, democrat-liberalii dorind cooptarea Uniunii la guvernare, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX. surse din PDL.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Potrivit surselor citate, PDL contează pe aproximativ 60 de parlamentari care să voteze, alături de senatorii şi deputaţii democrat-liberali, împotriva moţiunii de cenzură, ceea ce ar duce la respingerea acesteia în Parlament.
Liderul PSD Mircea Geoană declara, recent, că dacă UDMR va vota pentru moţiune, Guvernul va pica. El a mai spus că după ce moţiunea pică, va merge cu PNL la Băsescu şi îi va spune preşeditnelui că
există o majoritate transparentă.Pentru ca o moţiune de cenzură să fie adoptată ar fi necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.
PNL, UDMR şi PSD au împreună 88, 31 şi, respectiv 162 de parlamentari, ceea ce înseamnă un total de 281 deputaţi şi senatori, care, dacă ar vota în favoarea moţiunii, ar determina căderea Guvernului.
Pe de altă parte, PDL are 170 de parlamentari, iar grupul minorităţilor, care tradiţional votează în favoarea Guvernului, 18 deputaţi, ceea ce împreună înseamnă 188 de parlamentari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO